Χάκερ εισέβαλαν στα συστήματα της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον
Το δίκτυο των υπολογιστών τους οποίους χρησιμοποιεί η εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε και αυτό κυβερνοεπίθεση στο πλαίσιο ευρείας παρείσφρησης χάκερ σε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το δίκτυο των υπολογιστών τους οποίους χρησιμοποιεί η εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε και αυτό κυβερνοεπίθεση στο πλαίσιο ευρείας παρείσφρησης χάκερ σε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως δήλωσαν πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης στο πρακτορείο Reuters.
Η νέα επίθεση ακολουθεί πληροφορίες για άλλες δύο εισβολές -στα συστήματα της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) και της επιτροπής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία είναι επιφορτισμένη με την συγκέντρωση κεφαλαίων για τους υποψήφιους (DCCC).
Ο Νικ Μέριλ, εκπρόσωπος της Κλίντον, ανέφερε ότι «αποκτήθηκε πρόσβαση» σε βάση ανάλυσης δεδομένων που ανήκει στη DNC και χρησιμοποιεί και η εκστρατεία της, ωστόσο «ως τώρα, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία περί του ότι υπήρξε εισβολή στα εσωτερικά συστήματά μας».
Η διεύθυνση εθνικής ασφαλείας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά εάν οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των συστημάτων των πολιτικών οργανώσεων των Δημοκρατικών εγείρουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές την Παρασκευή.
Το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε αυτή η διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελεί ένδειξη πως η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει πως η κυβερνοεπίθεση υποστηρίχθηκε από κάποια ξένη κυβέρνηση, κατά τις ίδιες πηγές.
Χάκερ, που στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι Ρώσοι, απέκτησαν πρόσβαση σε όλο το δίκτυο της DCCC, κατά τις πηγές που επικαλείται το Reuters.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους πληροφορίες μπορεί να απέσπασαν οι χάκερ ή πώς χρησιμοποιείται το πρόγραμμα «ανάλυσης δεδομένων».
Θα μπορούσαν όμως να δουν από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εσωτερικά έγγραφα για την στρατηγική του κόμματος και την έρευνα που έχει γίνει για να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση Ομπάμα αποφεύγει δημόσια να επιρρίψει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Ρωσία διότι αυτό θα υπονόμευε τις προσπάθειες του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Μόσχας στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Τον Απρίλιο του 2015 η κυβέρνηση Ομπάμα είχε διαμηνύσει ότι θα αντιδρά σε κυβερνοεπιθέσεις που γίνονται με την υποστήριξη κυβερνήσεων με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442