Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαλς: Αποτυχία η απελευθέρωση ενός από τους δράστες της Νορμανδίας

Βαλς: Αποτυχία η απελευθέρωση ενός από τους δράστες της Νορμανδίας

«Αποτυχία» της γαλλικής δικαιοσύνης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ένας εκ των δύο δραστών της σφαγής του ιερέα στη Νορμανδία και να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι. «Είναι μια αποτυχία και πρέπει να το παραδεχτούμε» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

«Αποτυχία» της γαλλικής δικαιοσύνης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ένας εκ των δύο δραστών της σφαγής του ιερέα στη Νορμανδία και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Είναι μια αποτυχία και πρέπει να το παραδεχτούμε» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

«Αυτό πρέπει να ωθήσει τους εισαγγελείς να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση, ανά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ προωθημένες μεθόδους απόκρυψης των τζιχαντιστών» υπογράμμισε ο Βαλς.

Το γαλλικό κανάλι RTL, φέροντας σε ακόμη δυσκολότερη θέση τις γαλλικές αρχές, αποκάλυψε την Πέμπτη ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας είχαν ειδοποιηθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα για την επίθεση.

Για την ακρίβεια, υπηρεσία πληροφοριών άλλης χώρας είχε στείλει στις γαλλικές αρχές φωτογραφία του δεύτερου δράστη, καθώς και σοβαρές πληροφορίες που περιέγραφαν το κίνητρο του δράστη και την ημερομηνία που προγραμματιζόταν η επίθεση.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που έφθασαν στις γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι ο ύποπτος βρισκόταν ήδη στη Γαλλία και πως ήταν έτοιμος να δράσει, πιθανόν με συνεργούς.

Ωστόσο, μόνο μια φωτογραφία, χωρίς περαιτέρω στοιχεία, δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπάθησε να τον εντοπίσει, ανακρίνοντας σειρά ατόμων που θεωρείται ότι βρίσκονται στις παρυφές της τρομοκρατίας, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024