
Με κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα προειδοποιεί η ΠΝΟ
Να βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση» καλεί τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, η διοίκηση της ΠΝΟ, που προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.
Να βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση» καλεί τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, η διοίκηση της ΠΝΟ, που προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.
Καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά «να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους έλληνες ναυτεργάτες». Σε διαφορετική περίπτωση, «οι απαντήσεις θα είναι πλέον δυναμικές και σκληρές, αρχής γενομένης με μεμονωμένες και στοχευμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η δε δρομολόγηση των διαδικασιών για απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη έχει αρχίσει».
Μετά και τη συνεδρίαση της διοίκησής της, με αντικείμενο τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησαν κλιμάκια αντιπροσώπων της στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία με ξένη σημαία στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Ιταλία, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μιλά για «ζοφερή κι ακόμα πιο δυσμενή» κατάσταση που επικρατεί στις πορθμειακές γραμμές της χώρας (Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Καβάλα, Σαλαμίνα κλπ.), υποστηρίζοντας ότι οι ναυτεργάτες απασχολούνται καθημερινά με εξαντλητικά ωράρια κατά παράβαση των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων για τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσης και πως αντιμετωπίζουν «συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών, κάτω από την πίεση των πλοιοκτητών και του κινδύνου της απόλυσής τους».
Η ΠΝΟ μιλά για «ολομέτωπη και ενορχηστρωμένη επίθεση», κατάσταση που «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί», καθώς «η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο



