Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει τις δράσεις στην προβλήτα
...
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ως πύλη πολιτισμού, σε μια πόλη – πύλη της Μεσογείου, συνεχίζει τη συνεργασία που εγκαινίασε με τον ΟΛΠ, με σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού: τόπο διαλόγου και ανταλλαγής με τους άλλους λαούς.
«Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea», Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Πρόκειται για μια δράση, μέσω της οποίας το ΔΘΠ παρεμβαίνει στον χώρο του τουρισμού και ειδικότερα της κρουαζιέρας.
Η παράσταση είναι ένα μικρό ταξίδι- θραύσματα, στην οποία συναντιούνται τα έργα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τη λαϊκή μουσική, την ελληνική παράδοση, την ποίηση των μεγάλων μας ποιητών. Η παράσταση είναι ένα καλωσόρισμα στους ξένους τουρίστες με όχημα τον ελληνικό πολιτισμό.
Το θέατρο, η μουσική και ο λόγος των ποιητών θα προσφέρουν μια μικρή αλλά πλούσια γεύση των ήχων, των χρωμάτων, των εικόνων ολόκληρης της Ελλάδας.
Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής, Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου, Τραγούδι: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Άρπα: Λίλια Εσίποβα, Φλάουτο: Εύη Μάζη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Σταύρος Γιαννακόπουλος, Μικές Γλύκας, Μικαέλα Δάνα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Ελευθεριάδου, Ελένη Ζουρελίδου, Σπέρη Κανάτα, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Νίκος Μαρνάς, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Εμμανουέλα Μπαριτάκη, Ειρήνη Νιώτη, Νικόλαος Ντούρος, Ουρανία Πολυχρονάκη, Νίκη Σπανού, Ιωάννα Τσακίρη, Νίκος Τσιμάρας, Θανάσης Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ψυχογυιός
entertainment.in.gr
- Μειώνεται η ανθρώπινη προσοχή; Ο μύθος των 47 δευτερολέπτων στην εποχή της οθόνης
- Άρχισαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια – Πότε θα διεξαχθούν τα τεστ
- Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται έντονα για τον Μόουζες Ράιτ
- «Δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια η Κυβέρνηση» – Κριτική των κομμάτων στα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
- Στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας με τη Chevron, εξηγήσεις για «γκρίζα» σημεία ζητά η Αντιπολίτευση
- Το Ιράν, ο Κόλπος και το υψηλό ρίσκο μιας παρατεταμένης κρίσης


