Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σάρωσε» η Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών

«Σάρωσε» η Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο στη Φιλαδέλφεια, οι Δημοκρατικοί έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο βαθύς, συγκινητικός και ουσιαστικός αντίλογος δεν ήρθε, όμως, από ένα πολιτικό, αλλά διά στόματος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με την ομιλία της. «Ξυπνάω σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους» είπε, συγκλονίζοντας το ακροατήριό της και τόνισε ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι η πρόεδρος που εμπιστεύεται για τα παιδιά της.

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο στη Φιλαδέλφεια, οι Δημοκρατικοί έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο βαθύς, συγκινητικός και ουσιαστικός αντίλογος δεν ήρθε, όμως, από ένα πολιτικό, αλλά διά στόματος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με τον διάρκειας 15 λεπτών λόγο της στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Η ομιλία της άφησε πολλούς με ανοιχτό το στόμα και κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε προκληθεί μετά τη διαρροή ενός μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, που ήταν στο ακροατήριο, «συνελήφθη» από τις κάμερες να λέει «Wow», την ώρα που η Μισέλ Ομπάμα έδινε μία από τις πιο παθιασμένες και συγκινητικές ομιλίες.

Στο Twitter ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε: «Μία απίστευτη ομιλία από μια απίστευτη γυναίκα. Δεν θα μπορούσαμε εγώ και η χώρα μας να είμαστε περισσότερο περήφανοι και ευλογημένοι που σε έχουμε ως Πρώτη Κυρία. Σε αγαπώ, Μισέλ».

«Η εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου και η τώρα η πιθανή εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου είναι η απόδειξη της πραγματικής Αμερικής και της αποκήρυξης όλων όσων σηματοδοτεί ο Τραμπ» είπε η Μισέλ Ομπάμα.

«Η ιστορία γενεών ανθρώπων που έχουν νιώσει το μαστίγιο της δουλείας, το κεντρί του διαχωρισμού, αλλά που συνεχίζουν να προσπαθούν και να κάνουν ό,τι μπορούν είναι αυτά που με κάνουν σήμερα να ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους και να βλέπω τις κόρες μου, δύο έξυπνες έγχρωμες νέες κοπέλες να παίζουν με τα σκυλιά τους στο γκαζόν του Λευκού Οίκου» πρόσθεσε.

Με φωνή σπασμένη από τη συγκίνηση συνέχισε: «Και εξαιτίας της Χίλαρι Κλίντον, οι κόρες μου, και όλοι οι γιοι και οι κόρες μας έχουν πια σαν δεδομένο ότι μια γυναίκα μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ».

«Γι’ αυτό να μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι αυτή η χώρα δεν είναι μεγάλη ή ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γίνει και πάλι μεγάλη. Διότι αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο».

«Κι ενώ οι κόρες μου είναι έτοιμες να βγουν στην κοινωνία, θέλω έναν ηγέτη που να αξίζει και σε αυτές και σε όλα τα παιδιά μας. Έναν ηγέτη που θα καθοδηγείται κάθε μέρα από την αγάπη, την ελπίδα και τα μεγάλα όνειρα που έχουμε όλοι για τα παιδιά μας» είπε.

Και πρόσθεσε ότι το μοναδικό πρόσωπο που εμπιστεύεται για αυτό τον ρόλο είναι η Χίλαρι Κλίντον. «Αυτό που θαυμάζω περισσότερο στην Χίλαρι είναι ότι ποτέ δεν υποχωρεί στην πίεση. Ποτέ δεν παίρνει τον εύκολο δρόμο. Και η Χίλαρι Κλίντον ποτέ δεν έχει εγκαταλείψει τίποτα στη ζωή της. Και όταν σκέφτομαι τι είδους πρόεδρο θέλω για τα κορίτσια μου και για τα παιδιά μας, η Χίλαρι είναι αυτό ακριβώς που θέλω. Γιατί θέλω κάποιον που να έχει αποδείξει ότι έχει δύναμη να αντέχει. Κάποιο που να γνωρίζει καλά αυτη τη δουλειά και να την παίρνει στα σοβαρά».

Η Μισέλ Ομπάμα προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να δουλέψουν σκληρά και να ανακτήσουν το πνεύμα και τη δύναμη των δύο τελευταίων εκλογών. «Σε αυτές τις εκλογές, δεν μπορείτε να είστε πίσω και ελπίζω όλα να λειτουργήσουν για το καλύτερο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε κουρασμένοι ή απογοητευμένοι ή κυνικοί. Από τώρα μέχρι τον Νοεμβριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν από οκτώ χρόνια και πριν από τέσσερα χρόνια».

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024