Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Αθηνών: Με δύο ελληνίδες χορογράφους κλείνει ο Ιούλιος

Φεστιβάλ Αθηνών: Με δύο ελληνίδες χορογράφους κλείνει ο Ιούλιος

...

Οι παραστάσεις χορού ολοκληρώνονται στην Πειραιώς 260, με δύο ξεχωριστές χορογραφικές δουλειές από δύο ελληνίδες χορογράφους. Στις 30 και 31 Ιουλίου, η Κατερίνα Ανδρέου παρουσιάζει το A kind of fierce και η Άρια Μπουμπάκη, μαζί με τους Pauline Brun Noga Golan και Calixto Neto, παρουσιάζουν το and we are not at the same place. Πρόκειται για δύο νέες δημιουργούς, που ζουν μόνιμα στη Γαλλία και διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψαχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν’αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου «ελεύθερος χορός».

H Κατερινα Ανδρέου είναι χορεύτρια, χορογράφος και μουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι.

Αν και τα θεμέλια του and we are not at the same place. τέθηκαν στη Γαλλία, το επόμενο στάδιο έρευνας και δημιουργίας του θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Η ιδέα ενός έργου με αφετηρία το βήμα άρχισε να αναπτύσσεται στα πλαίσια του χορογραφικού προγράμματος ex.e.r.ce (ICI CCN). Η επιθυμία των δημιουργών να συνεχίσουν τη συνεργασία και σύμπραξη, τους οδήγησε στο ελληνικό έδαφος.

«Προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές, συγχρόνως επιλέξαμε να στραφούμε σε μια αρχέγονη δράση, σε μια πρωταρχική, κοινή ανθρώπινη κίνηση, το περπάτημα. Προσεγγίζοντάς το ως κίνηση, εμπειρία, σχήμα, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλο τόπο επόμενης συνάντησης από την Ελλάδα. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων, χτίζουμε, ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα νέο παλιό τοπίο επιλογών», λέει η Άρια Μπουμπάκη.

Στην παράσταση δεν θα χρησιμοποιηθούν τα καθίσματα στην κερκίδα του θεάτρου. Θα υπάρξει άλλη διάταξη καθισμάτων, εκτός κερκίδων.

Η Άρια Μπουμπάκη σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και τη ‘Ραλλού Μάνου’ και χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Συναντήθηκε καλλιτεχνικά με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση και την ομάδα χορού Creo, πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, στο χορογραφικό-μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ex.e.r.ce ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.

H παράσταση «A kind of fierce» θα διαρκέσει 50′ (χωρίς διάλειμμα) και το «and we are not at the same place» 35′-40′ (χωρίς διάλειμμα).
Τιμές εισιτηρίων παράστασης: 15€ – 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- Α.μεΑ.)

Στις 31 Ιουλίου, μετά το τέλος κάθε παράστασης θα υπάρχει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, που θα συντονίζει η Σύμβολος Χορού, Στεργιανή Τσιντζιλώνη.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024