ΝΔ: Δεν συμμετέχουμε σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες
Για «προσχηματικές» και «ανούσιες διαδικασίες», στις οποίες δεν θα συμμετέχει, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Παράλληλα, μιλά για «κρεσέντο ανευθυνότητας και συνταγματικού λαϊκισμού» και κατηγορεί τον Αλ.Τσίπρα ότι επιλέγει «μια αέναη διαβούλευση» για να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα.
Για «προσχηματικές» και «ανούσιες διαδικασίες», στις οποίες δεν θα συμμετέχει, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με την ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Αλ.Τσίπρα ότι «επιλέγει, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα, μια αέναη διαβούλευση» και πως «επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ’ την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του».
«Κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες. Θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες
- Μπρα ντε φερ για τα «λεφτόδεντρα»
- Πώς θα προστατέψετε καταθέσεις, ακίνητα από κατασχέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442