
Ακόμα 45 «ντοπέ» αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και 2012
Η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα πως 45 αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών μετά από επανεξέταση των δειγμάτων τους. Σύμφωνα με την ΔΟΕ από τους 45 αθλητές, οι 30 είναι από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, μεταξύ τους είναι και 23 που κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο, και οι υπόλοιποι από την διοργάνωση του Λονδίνου.
Η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα πως 45 αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών μετά από επανεξέταση των δειγμάτων τους.
Σύμφωνα με την ΔΟΕ από τους 45 αθλητές, οι 30 είναι από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, μεταξύ τους είναι και 23 που κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο, και οι υπόλοιποι από την διοργάνωση του Λονδίνου.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποθηκεύει τα δείγματα των αθλητών για μια δεκαετία έτσι ώστε να τα εξετάσει εκ νέου χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε σχετικά: «Η επανεξέταση των δειγμάτων για ακόμα μια φορά δείχνει την αφοσίωση της ΔΟΕ στην μάχη κατά των απαγορευμένων ουσιών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Βιολάντα»: Στον ανακριτή σήμερα ο διευθυντής του εργοστασίου – Ποιο είναι το κατηγορητήριο
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες



