
Τέλος εποχής για τις συσκευές βίντεο VCR
Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής βίντεο VHS, ο τελευταίος γνωστός κατασκευαστής ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή. Αιτία είναι οι μειωμένες πωλήσεις αλλά και η αδυναμία εύρεσης εξαρτημάτων.
Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής βίντεο VHS, ο τελευταίος γνωστός κατασκευαστής ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή.
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική εταιρεία Funai θα σταματήσει να παράγει VRC (βιντεοκασσετόφωνα) στις 30 Ιουλίου.
Αιτία είναι η μείωση των πωλήσεων, οι οποίες περιορίστηκαν πέρυσι στις 750.000 μονάδες, συγκριτικά με 15 εκατομμύρια το χρόνο τις παλιές καλές μέρες. Ένας δεύτερος λόγος είναι η αδυναμία εύρεσης εξαρτημάτων για τις απαρχαιωμένες συσκευές.
Τα μοντέλα της Funai, τα οποία πωλούνταν υπό την επωνυμία Sanyo στην Κίνα και τη Βόρειο Αμερική, βασίζονταν στο φορμά VHS της JVC.
Οι συσκευές Betamax, οι οποίες ανταγωνίζονταν κάποτε το VHS, σταμάτησαν να παράγονται το 2002.
Τον Μάρτιο η Sony σταμάτησε και την παραγωγή κασσετών Betamax.
Κατά κάποιο τρόπο, πάντως, το Betamax συνεχίζει να ζει: αποτέλεσε τη βάση για το φορμά Betacam, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε τηλεοπτικές μεταδόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης – Αυτοψία του in στο Δικαστικό Μέγαρο
- Πόσοι προπονητές στον κόσμο είναι καλύτεροι από τον Ουνάι Έμερι;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για τις 5 Ιουνίου πήραν τα μη πολιτικά πρόσωπα – Αύριο δίνουν εξηγήσεις οι γαλάζιοι βουλευτές
- Global Sumud Flotilla: Σε πτήση για Κωνσταντινούπολη οι 19 Έλληνες που συμμετείχαν στο στολίσκο
- Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η ποινή του 44χρονου για τον θάνατο του 82χρονου θετού του πατέρα – Επέστρεψε στη φυλακή
- Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική με την κυβέρνηση – «Σε θεσμική και παραγωγική παρακμή η χώρα»



