
Wikileaks: Στο φως 300.000 emails του τουρκικού AKP
Παρά τον κυβερνοπόλεμο που κατήγγειλε ότι δεχόταν τις τελευταίες ώρες, το site των Wikileaks έμεινε όρθιο και έφερε στο φως περίπου 300.000 emails με επισυναπτόμενα αρχεία από τις εσωτερικές επικοινωνίες του κόμματος του Ερντογάν, AKP.
Παρά τον κυβερνοπόλεμο που κατήγγειλε ότι δεχόταν τις τελευταίες ώρες, το site των Wikileaks έμεινε όρθιο και έφερε στο φως περίπου 300.000 emails με επισυναπτόμενα αρχεία από τις εσωτερικές επικοινωνίες του κόμματος του Ερντογάν, AKP.
RELEASE: 294,548 emails from Turkey’s ruling political party, Erdoğan’s AKP #AKPemails https://t.co/1Yof7YZpH7 pic.twitter.com/GGzGS8oUrY
— WikiLeaks (@wikileaks) July 19, 2016
Τα email ξεκινούν από το 2010 και φθάνουν έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Τα Wikileaks απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό το υλικό πριν από μία εβδομάδα και τονίζουν ότι έχουν επαληθεύσει τόσο την πηγή, όσο και το υλικό αυτό.
Όπως σημειώνουν, η πηγή αυτή δεν σχετίζεται με την απόπειρα πραξικοπήματος ή κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα.
Ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των emails, η Αγκυρα απάντησε μπλοκάροντας την πρόσβαση στο site των Wikileaks. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών ελήφθησαν «διοικητικά μέτρα» κατά του site.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)



