Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τουρκικές αρχές έκοψαν τη... σύνταξη του Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές έκοψαν τη… σύνταξη του Γκιουλέν

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν δεν θα δικαιούται πλέον να λαμβάνει την σύνταξή που του κατέβαλε το τουρκικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Το τελευταίο ποσό που έλαβε ήταν την Τρίτη και ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η μαζική επιχείρηση εκκαθαρίσεων, τέσσερις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν δεν θα δικαιούται πλέον να λαμβάνει την σύνταξή που του κατέβαλε το τουρκικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

To τουρκικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων (SGK) «διέκοψε την καταβολή της σύνταξης του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ Φετουλάχ Γκιουλέν και τον διέγραψε από τα μητρώα κοινωνικής ασφάλισης» ανέφερε το πρακτορείο.

H αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcü έγραψε ότι ο Γκιουλέν εισέπραττε 1.283 τουρκικές λίρες (περίπου 380 ευρώ) από τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή την υψηλότερη σύνταξη που μπορεί να λαμβάνει κανείς στην Τουρκία.

Το τελευταίο ποσό που έλαβε ήταν την Τρίτη και ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η ευρεία επιχείρηση καταστολής των «γκιουλενιστών», τέσσερις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει για ποιους λόγους ο πρώην ιμάμης εισπράττει σύνταξη από το τουρκικό κράτος, αφού εγκατέλειψε την χώρα το 1999 και ζει έκτοτε σε μια δασώδη περιοχή στην Πενσιλβάνια (βορειοανατολικές ΗΠΑ).

Ο Γκιουλέν διευθύνει τον ισχυρό όμιλο επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ που πρόσκεινται στην οργάνωσή του, τη Hizmet («Υπηρεσία»).

Οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων «αναμένεται να λάβουν παρόμοια μέτρα σε βάρος άλλων υπεύθυνων αξιωματούχων της αποτυχημένης απόπειρα του πραξικοπήματος» προσέθεσε το Anadolu.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024