Λεβέντης: Η Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη
Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θέτει «προ των ευθυνών της» για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι «η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον κύριο Μητσοτάκη. Αν δεν τον καταλαβαίνει ή αν έχει κάποια συμφωνία μαζί του είναι μια άλλη ιστορία».
Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θέτει «προ των ευθυνών της» για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι «η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον κύριο Μητσοτάκη».
«Αν δεν το καταλαβαίνει ή αν έχει κάποια συμφωνία μαζί του είναι μία άλλη ιστορία» είπε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9.
Και πρόσθεσε: «Η ουσία της απλής αναλογικής είναι το 0 μπόνους. Τα άλλα, η ψήφος των ομογενών, οι περιφέρειες που λένε να κοπούν, είναι δευτερεύοντα. Το πρωτεύων είναι πώς διανέμονται οι βουλευτές και αν δωρίζονται βουλευτές, εν ονόματι της κυβερνησιμότητας, όπως λένε. Η ευθύνη είναι στη Γεννηματά. Δηλαδή να υπάρχουν μέσα στη Βουλή 50 βουλευτές που δεν τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να το λένε αυτό κυβερνησιμότητα, που να κρύβει τι; Τη μονοχοφαγία της εξουσίας. Αυτό κρύβει».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο παρελθόν οι ισχυρές κυβερνήσεις στηρίχθηκαν στους «κομματικούς στρατούς» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Τα μεγάλα ποσοστά τους οφείλονταν στη συναλλαγή της εξουσίας και των κομμάτων που ασκούσαν την εξουσία με τον κοσμάκη που απλά ήθελε μια δουλειά για το παιδί του» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να οδηγηθεί στη λήψη νέων μέτρων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «ενόσω δεν αφαιρούμε τις παθογένειες, τα μέτρα οσοδήποτε βαριά, θα θεσπιστούν τελικά υπό την πίεση των δανειστών».
«Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα καταργηθούν και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας ότι «μία οικουμενική κυβέρνηση χρειάζεται τώρα, με συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων και πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα την κάνει σιγά-σιγά, γιατί βλέπει τις δυσκολίες».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).