Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την κατάληψη του προαυλίου του ΑΠΘ στο πλαίσιο του «No Border Camp», πραγματοποίησαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «πανηγύρι ανομίας».

Το κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Γ.Γεωργαντά, Κ.Γκιουλέκα, Στ.Καλαφάτη, Θ.Καράογλου και Γ.Βαγιωνά, «κάλεσαν τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου να μπει τέλος στη συντελούμενη αθλιότητα και τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε καταυλισμό ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αλληλέγγυων».

Η κίνηση των βουλευτών έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «προειδοποίησε ότι το πανηγύρι αυτό που γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης, προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη, την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους φορολογούμενους» και υπογράμμισε την ανάγκη «να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να υπάρξει σεβασμός στην ασφάλεια του πολίτη».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Είναι φανερή η προσπάθεια της ΝΔ για την δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε.

«Όμως, αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στην χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν» πρόσθεσε.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με άλλη ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τον Νίκο Τόσκα για προκλητική αδράνεια και τον χαρακτηρίζει «κατ’ ευφημισμόν υπουργό», που ανέχεται την ανομία.

Η ανταπάντηση ήρθε με νέα ανακοίνωση του Νίκου Τόσκα, η οποία αναφέρει: «Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρά εθνικά θέματα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε εικονικές μάχες χαρακωμάτων με αντίληψη μικροπολιτικής υστεροβουλίας και εμπάθειας την οποία, λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ