Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η S&P υποβάθμισε την Τουρκία σε «BB»

Η S&P υποβάθμισε την Τουρκία σε «BB»

H S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε ξένο νόμισμα σε «BB» από «ΒΒ+», θέτοντας αρνητικό outlook. Ο οίκος αναμένει περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να περιορίσει τις εισροές κεφαλαίων στην χώρα, και σημειώνει ότι αυξάνοντα τα ρίσκα για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της. Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα.

H S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε ξένο νόμισμα σε «BB» από «ΒΒ+», θέτοντας αρνητικό outlook.

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, το πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας είναι ακόμα πιο κατακερματισμένο.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η S&P, τα ρίσκα όσον αφορά την δυνατότητα της να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος αναμένεται να αυξηθούν.

Επιπρoσθέτως, η S&P αναμένει περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να περιορίσει τις εισροές κεφαλαίων στην χώρα.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την εκτίμηση των αναλυτών του οίκου πως το οικονομικό, δημοσιονομικό και πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας μπορεί να επιδεινωθεί περισσότερο του αναμενομένου, αν η πολιτική αβεβαιότητα συμβάλλει σε περαιτέρω αποδυνάμωση των επενδύσεων.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποβάθμισης, η τουρκική λίρα υποχωρεί 1,4% σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 3,08 λίρες το δολάριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024