Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόσχεση νίκης από Τραμπ, αλλά τα «φώτα» στη Μελάνια για τον λάθος λόγο

Υπόσχεση νίκης από Τραμπ, αλλά τα «φώτα» στη Μελάνια για τον λάθος λόγο

Σίγουρος για τη νίκη του εμφανίστηκε, υπό τους ήχους του τραγουδιού «We are the Champions» των Queen, ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στο κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διεξάγεται στο Κλίβελαντ. Ωστόσο, τα «φώτα» της δημοσιότητας έκλεψε η ομιλία της Μελάνια Τραμπ, επειδή μοιάζει με την αντίστοιχη που είχε εκφωνήσει η Μισέλ Ομπάμα το 2008...

Σίγουρος για τη νίκη του εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στο κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διεξάγεται στο Κλίβελαντ.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για υποψήφιο, ο Τραμπ εμφανίστηκε στη σκηνή για να προσκαλέσει στο βήμα τη σύζυγό του, Μελάνια, υπό τους ήχους του τραγουδιού «We are the Champions» των Queen.

«Θα κερδίσουμε» δήλωσε ο Τραμπ στην πολύ σύντομη εμφάνισή του, δίνοντας τον λόγο στη σύζυγό του.

Το 42χρονο πρώην μοντέλο εξήρε τις ικανότητες του συζύγου της, ο οποίος-όπως είπε-«δεν εγκαταλείπει ποτέ».

«Με όλη μου την καρδιά ξέρω ότι θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ποτέ δεν τα παρατάει και ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει. Ο Ντόναλντ ήταν και είναι ένας καταπληκτικός αρχηγός. Τώρα θα δουλέψει για εσάς» είπε.

«Ο αγώνας θα είναι δύσκολος μέχρι τον Νοέμβριο. Θα υπάρξουν καλές και δύσκολες στιγμές και απρόσμενες καταστάσεις» πρόσθεσε η σύζυγος του Τραμπ.

Επιπλέον, στην ομιλία της, η Μελάνια έκανε αναφορά στο ζήτημα της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την προσωπική της εμπειρία.

Ωστόσο, το περιεχόμενο της ομιλίας της επισκιάστηκε από τα σχόλια ότι -σε κάποια σημεία τουλάχιστον- αντέγραψε την Μισέλ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, οι σχολιαστές είδαν πολλές ομοιότητες στην ομιλία της Μελάνια με τον αντίστοιχο λόγο που είχε εκφωνήσει η Μισέλ Ομπάμα το 2008, στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Αμερικανικά δίκτυα, όπως το CNN, αντιπαραβάλλουν αποσπάσματα από τις δύο ομιλίες για να καταδείξουν την λογοκλοπή.

«Οι γονείς μου μού έδωσαν να καταλάβω αυτές τις αρχές: εργασθείτε σκληρά γι’αυτά που θέλετε στη ζωή. Τα λόγια σας είναι η δέσμευσή σας. Οφείλετε να κάνετε πράξη αυτά που λέτε και να τηρείτε τις υποσχέσεις σας. Δείξτε σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους. Μου έχουν μάθει να ακολουθώ τις αρχές αυτές στην καθημερινή μου ζωή» ανέφερε στην ομιλία της η Μελάνια Τραμπ.

«Οφείλουμε να περάσουμε τα διδάγματα στις επόμενες γενιές. Διότι θέλουμε τα παιδιά αυτής της χώρας να γνωρίζουν ότι το μόνο όριο σε αυτά που εκπληρώνετε είναι η δύναμη των ονείρων σας και η επιθυμία σας να δουλέψετε για να τα εκπληρώσετε» συνέχισε.

Από την πλευρά της, στην ομιλία της το 2008, η Μισέλ Ομπάμα είχε πει: «Ο Μπαράκ και εγώ ανατραφήκαμε με κοινές αξίες: δουλέψτε σκληρά για ό,τι θέλετε στη ζωή, τα λόγια σας είναι η δέσμευσή σας και οφείλετε να πραγματοποιείτε αυτά που λέτε, να μεταχειρίζεστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια τους ανθρώπους, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζετε».

«Ο Μπαράκ και εγώ επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε ζωή που θα στηρίζεται στις αξίες αυτές και να τις μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά. Διότι θέλουμε τα παιδιά μας -και όλα τα παιδιά της χώρας- να γνωρίζουν ότι το μοναδικό όριο στο μεγαλείο των επιτευγμάτων σας είναι η πραγματοποίηση των ονείρων σας και η επιθυμία σας να εργασθείτε για να τα εκπληρώσετε».

Τις εντυπώσεις έσπευσε να διασκεδάσει το επιτελείο του Τραμπ, που σχολίασε θετικά την ομιλία της Μελάνια, αλλά δεν απάντησε στις κατηγορίες για λογοκλοπή.

«Γράφοντας την όμορφη ομιλία της, η ομάδα των κειμενογράφων της Μελάνια κράτησε σημειώσεις από όσα έχουν αποτελέσει εμπνεύσεις ζωής της, και σε κάποιες περιπτώσεις περιέλαβαν αποσπάσματα που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο σκέψης της. Η εμπειρία της μετανάστευσης της Μελάνια και η αγάπη της για την Αμερική έλαμψε καθ’ όλη την ομιλία της, κάτι που την κατέστησε τόσο επιτυχημένη» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ίδια η Μελάνια είχε υποστηρίξει στο NBC νωρίτερα: «Της έριξα μια ματιά, και αυτό ήταν όλο, επειδή την είχα γράψει εγώ… με όσο το δυνατόν λιγότερη βοήθεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024