
Ολάντ: Η Τουρκία «δεν μπορεί» να επαναφέρει την θανατική ποινή
Χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μπορεί» να επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως σχεδιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας ότι αυτό που αναμένει η ΕΕ από την Τουρκία είναι συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.
Χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μπορεί» να επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως σχεδιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας ότι αυτό που αναμένει η ΕΕ από την Τουρκία είναι συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο
«Μια χώρα η οποία […] θέλει μία σχέση με την ΕΕ» και διεξάγει «ενταξιακές διαπραγματεύσεις», όπως η Τουρκία, «δεν μπορεί να επαναφέρει την ποινή του θανάτου στο δίκαιό της» υπογράμμισε ο Ολάντ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Λισαβόνα.
«Αυτό που ζητούμε τώρα είναι α μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για να δικαστούν και να συλληφθούν αυτοί οι οποίοι διέπραξαν το πραξικόπημα να συμμορφώνονται προς το δίκαιο» επισήμανε.
Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το NATO έχουν ήδη προειδοποιήσει την Τουρκία εναντίον μιας γενικευμένης καταστολής και της επαναφοράς της θανατικής ποινής, καλώντας την Άγκυρα να τηρήσει το «κράτος του δικαίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βίντεο με την εξάπλωση των πυρκαγιών – Στάχτη πάνω από 1.200.000 στρέμματα σε Γαλλία και Ισπανία- Πάνω από την Ελλάδα ο καπνός
- Τοποθέτηση των τμημάτων της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας
- Η Θεσσαλονίκη φωτίζει την ιστορία της
- Γαλλία: Η viral φωτογραφία του ζευγαριού σε παραλία με φόντο τις πυρκαγιές – Φόβος κι αδιαφορία
- Πολιτική αντιπαράθεση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Καμία λευκή επιταγή σε ΝΔ και Μητσοτάκη»
- Μουντιάλ: Το «φαινόμενο του παγκόσμιου πρωταθλητή»
