Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο του δράστη της επίθεσης στη Γερμανία με απειλές κατά «απίστων»

Βίντεο του δράστη της επίθεσης στη Γερμανία με απειλές κατά «απίστων»

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε την Τρίτη βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι κατά επιβατών τρένου στη Γερμανία. Στο βίντεο, ο νεαρός Αφγανός φέρεται να μιλά για την επικείμενη επίθεσή του, διατυπώνει απειλές κατά των «απίστων» και προτρέπει και άλλους μουσουλμάνους να εξαπολύσουν και αυτοί επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε την Τρίτη βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι κατά επιβατών τρένου στη Γερμανία.

Στο βίντεο, ο νεαρός Αφγανός φέρεται να μιλά για την επικείμενη επίθεσή του, διατυπώνει απειλές κατά των «απίστων» και προτρέπει και άλλους μουσουλμάνους να εξαπολύσουν και αυτοί επιθέσεις.

Το βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων, φέρει τον τίτλο «Γερμανία – Βίντεο του στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο Βίρτσμπουργκ».

Σε αυτό, ένας νεαρός άνδρας εμφανίζεται να κραδαίνει ένα μικρό μαχαίρι, λέγοντας -στη διάλεκτο παστούν- πως θα το χρησιμοποιήσει για να σφαγιάσει άπιστους και να εκδικηθεί τους θανάτους ανδρών, γυναικών και παιδιών σε μουσουλμανικές χώρες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι ο άνδρας στο βίντεο είναι πράγματι ο δράστης της επίθεσης στο τρένο. Το βίντεο αναρτήθηκε από ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, το Amaq.

Ο δράστης της επίθεσης έχει ταυτοποιηθεί ως ο 17χρονος Μοχαμάντ Ριάντ.

Αστυνομικός ερευνητής σημείωσε ότι ανάμεσα στα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης ήταν και ένα που φανερώνει πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Λόθαρ Κέλερ, το κείμενο έγραφε: «Προσευχηθείτε για μένα, ώστε να μπορέσω να εκδικηθώ αυτούς τους άπιστους και προσευχηθείτε να πάω στον παράδεισο».

Οι Αρχές σημειώνουν ότι ο 17χρονος Αφγανός, ο οποίος είχε καταθέσει αίτημα ασύλου στη Γερμανία φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος) στη διάρκεια της επίθεσής του στο τρένο.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση και δύο από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Έχουμε πολλούς σοβαρά τραυματίες από την επίθεση -πέντε συνολικά- και δύο θύματα βρίσκονται σε κατάσταση που απειλείται η ζωή τους», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Στο σπίτι του νεαρού βρέθηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους και κείμενο στα παστούν.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν είπε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν υπάρχει ένδειξη που να επιβεβαιώνει ότι ο 17χρονος ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Γερμανοί εισαγγελείς είπαν ότι ο νεαρός αφγανός πήρε το τσεκούρι και το μαχαίρι και επιτέθηκε στους «ανύποπτους» επιβάτες με μεγάλη ορμή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024