
Μητσοτάκης: Επιδεινώνονται τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης
Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού και δήλωσε ότι οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται.
Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και δήλωσε ότι οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται.
«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση αυξάνει τον κρατικό παρεμβατισμό, χωρίς, όμως, να ασχολείται -και πολύ περισσότερο να επιλύει- τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει προτείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σχέδιο με 6 άξονες θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, όπως είπε, ειδικά την αυτοδιοίκηση του Α’ βαθμού, φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σε αυτούς τους άξονες περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.
«Καλώ την κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
