«Μαύρο κουτί» θα απαιτεί η Γερμανία στα αυτόνομα αυτοκίνητα
Λίγες εβδομάδες μετά το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται η λειτουργία αυτόματου πιλότου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει νομοθεσία που θα επιβάλλει την εγκατάσταση «μαύρου κουτιού» στα οχήματα που οδηγούν μόνα τους, ώστε να μπορούν να αποδοθούν ευθύνες.
Λίγες εβδομάδες μετά το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται η λειτουργία αυτόματου πιλότου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει νομοθεσία που θα επιβάλλει την εγκατάσταση «μαύρου κουτιού» στα οχήματα που οδηγούν μόνα τους, ώστε να μπορούν να αποδοθούν ευθύνες.
Διαβάστε επίσης:
- Πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με ενεργό το Autopilot του Tesla Model S
- To βασανιστικό ηθικό δίλημμα ενός αυτόνομου αυτοκινήτου
- Οδηγοί Tesla διαμαρτύρονται ότι τα αυτοκίνητά τους τρελάθηκαν
Όπως δήλωσε πηγή του υπουργείου στο πρακτορείο Reuters, ο σχεδιαζόμενος νόμος θα απαιτεί από τους οδηγούς να παραμένουν καθισμένοι πίσω από το τιμόνι ώστε να αναλαμβάνουν τον έλεγχο σε περίπτωση ανάγκης. Δεν θα έχουν πάντως την υποχρέωση να προσέχουν την κίνηση ή να παρακολουθούν τον αυτόματο πιλότο.
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο θα σταλεί για έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία εντός του καλοκαιριού, το «μαύρο κουτί» του οχήματος θα καταγράφει τις ενέργειες τόσο του αυτόματου πιλότου όσο και του οδηγού και θα σημειώνει πότε το σύστημα ζητά από τον οδηγό να αναλάβει την οδήγηση.
Η Γερμανία φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, ανάμεσά τους οι Volkswagen, Daimler και BMW, και η κυβέρνηση έχει προσφερθεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ώστε να καταστήσει τη χώρα παγκόσμιο πρωτοπόρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες
- Μπρα ντε φερ για τα «λεφτόδεντρα»
- Πώς θα προστατέψετε καταθέσεις, ακίνητα από κατασχέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442