Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Αυτόφωρο παρουσιάζονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί

Στο Αυτόφωρο παρουσιάζονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί

Στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης οδηγούνται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι οκτώ συλληφθέντες τουρκοι στρατιωτικοί, που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Στη συνέχεια οι «8» θα παρουσιαστούν στην επιτροπή ασύλου για να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος που υπέβαλαν για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης οδηγούνται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι οκτώ συλληφθέντες τουρκοι στρατιωτικοί, που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Στη συνέχεια οι «8» θα παρουσιαστούν στην επιτροπή ασύλου για να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος που υπέβαλαν για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ή στο κέντρο κράτησης με μετακίνηση της επιτροπής.

Η διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού οφείλεται ενδεχομένως σε διαδικαστικούς ή πρακτικούς λόγους, καθώς αποφασίστηκε να προηγηθεί το αυτόφωρο δικαστήριο στο οποίο, όπως προανήγγειλαν οι συνήγοροι των κρατουμένων, θα ζητηθεί αναβολή 48 ωρών.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, της πρωτεύουσας του Έβρου, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε πως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα θα επιστραφούν στην Τουρκία σε 10-15 ημέρες.

«Δεν έχουν πού να κρυφτούν (σ.σ. οι πραξικοπηματίες). Θέλησαν να δραπετεύσουν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Αμέσως είχαμε μία συνομιλία με τον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος μου είπε «σας δίνουμε αμέσως το ελικόπτερο» και μας το έδωσαν. Σήμερα έφθασε το ελικόπτερο. Και για τα οκτώ άτομα μου είπε: «Θα σας τους παραδώσουμε σε 10-15 μέρες»» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024