Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η παρουσίαση του αντιπροέδρου του Τραμπ

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η παρουσίαση του αντιπροέδρου του Τραμπ

Την αναβολή της επίσημης ανακοίνωσης της επιλογής του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία.

Την αναβολή της επίσημης ανακοίνωσης της επιλογής του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία.

«Μετά την τρομερή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, αναβάλλω τη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου αντιπροέδρου» έγραψε στο Twitter.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του Fox News, και αναφερόμενος στην επίθεση, ο Τραμπ επανέλαβε πως πρόκειται για «έναν πόλεμο».

Ο Τραμπ υποστηρίζει τον πόλεμο κατά της ISIS, την οποία αποκαλεί «καρκίνο». Παράλληλα, προτείνει τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ κατά των τζιχαντιστών, υποστηρίζοντας ότι η συμμαχία θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί «για έναν σκοπό». Δηλώνει επίσης ότι στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θα ζητήσει από το Κογκρέσο την κήρυξη πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιλογή του Πενς

Την πληροφορία ότι ο Τραμπ κατέληξε στον Πενς δημοσίευσαν πρώτες οι εφημερίδες Roll Call και New York Times, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CBS ανέφερε επίσης ότι αυτή είναι η επιλογή του. Πηγές προσκείμενες στους Ρεπουμπλικάνους επιβεβαίωσαν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters την είδηση, λέγοντας πως ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά κομματικά στελέχη.

Η επιλογή του Τραμπ θεωρείται κρίσιμης σημασίας, καθώς η νίκη του επί 16 αντιπάλων στην εσωκομματική διαδικασία άφησε το κόμμα πιο διχασμένο από ποτέ έπειτα από μια πολύ σκληρή κούρσα και μέρος του κομματικού κατεστημένου συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολύ επιφυλακτικά πολιτικές θέσεις του και κυρίως τον τρόπο που εκφέρει πολιτικό λόγο.

Ο 57χρονος Μάικ Πενς, επί σειρά ετών μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, θεωρείται ασφαλής επιλογή, παρότι όχι ιδιαίτερα θεαματική. Είναι δημοφιλής στους συντηρητικούς και στις μεσοδυτικές πολιτείες και το βασικό του πλεονέκτημα θεωρείται πως θα συσπειρώσει τους παραδοσιακούς οπαδούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος γύρω από τον Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024