Προληπτική επισκευή για 6.531 Toyota και Lexus λόγω ενδεχόμενης διαρροής καυσίμου
Στα προς ανάκληση αυτοκίνητα των Toyota και Lexus απαιτείται η αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου η οποία θα μπορούσε να εμφανίσει ρωγμή και δυνητικά σε διαρροή αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Στην ανάκληση 6.531 αυτοκινήτων Toyota και Lexus προχωρά η Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Το πρόγραμμα προληπτικής επισκευής αφορά 6.263 αυτοκίνητα Toyota –Auris, Corolla και Prius- παραγωγής από το 2006 έως και το 2015 καθώς και 268 Lexus CT 200 που έχουν κατασκευαστεί από το 2010 έως το 2015.
Όσο για τους λόγους που οδηγούν στην προληπτική επισκευή των παραπάνω οχημάτων, απαιτείται η αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου η οποία θα μπορούσε να εμφανίσει ρωγμή και δυνητικά διαρροή καυσίμου αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Αναλυτικά σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Toyota «τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με μονάδα ελέγχου εκπεμπόμενων αναθυμιάσεων καυσίμου, συναρμολογημένη εντός του ντεπόζιτου βενζίνης. Στην άκρη του καναλιού διοχέτευσης των αναθυμιάσεων υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ρωγμή λόγω λανθασμένου σχήματος του καναλιού στο συγκεκριμένο
σημείο. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα η ρωγμή να επιδεινωθεί με τη πάροδο του χρόνου έχοντας σαν αποτέλεσμα την διαρροή καυσίμου στην περίπτωση που το όχημα έχει γεμάτο ρεζερβουάρ. Η ύπαρξη καυσίμου ή ατμών καυσίμου, σε συνδυασμό με τη παρουσία κάποιας πηγής ανάφλεξης, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς».
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota
και Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ. έως 05:00 μμ).
Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανάκλησης για την αντικατάσταση δοχείου αναρρόφησης καυσίμου, διενεργείται ανάκληση για Toyota Prius και Lexus CT200 για την επισκυή των πυροκροτητών στους αερόσακους κουρτίνας
auto.in.gr
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε έρευνα
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442