Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προληπτική επισκευή για  6.531 Toyota και Lexus λόγω ενδεχόμενης διαρροής καυσίμου

Προληπτική επισκευή για 6.531 Toyota και Lexus λόγω ενδεχόμενης διαρροής καυσίμου

Στα προς ανάκληση αυτοκίνητα των Toyota και Lexus απαιτείται η αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου η οποία θα μπορούσε να εμφανίσει ρωγμή και δυνητικά σε διαρροή αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στην ανάκληση 6.531 αυτοκινήτων Toyota και Lexus προχωρά η Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα προληπτικής επισκευής αφορά 6.263 αυτοκίνητα Toyota –Auris, Corolla και Prius- παραγωγής από το 2006 έως και το 2015 καθώς και 268 Lexus CT 200 που έχουν κατασκευαστεί από το 2010 έως το 2015.

Όσο για τους λόγους που οδηγούν στην προληπτική επισκευή των παραπάνω οχημάτων, απαιτείται η αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου η οποία θα μπορούσε να εμφανίσει ρωγμή και δυνητικά διαρροή καυσίμου αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αναλυτικά σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Toyota «τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με μονάδα ελέγχου εκπεμπόμενων αναθυμιάσεων καυσίμου, συναρμολογημένη εντός του ντεπόζιτου βενζίνης. Στην άκρη του καναλιού διοχέτευσης των αναθυμιάσεων υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ρωγμή λόγω λανθασμένου σχήματος του καναλιού στο συγκεκριμένο
σημείο. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα η ρωγμή να επιδεινωθεί με τη πάροδο του χρόνου έχοντας σαν αποτέλεσμα την διαρροή καυσίμου στην περίπτωση που το όχημα έχει γεμάτο ρεζερβουάρ. Η ύπαρξη καυσίμου ή ατμών καυσίμου, σε συνδυασμό με τη παρουσία κάποιας πηγής ανάφλεξης, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota
και Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ. έως 05:00 μμ).

Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανάκλησης για την αντικατάσταση δοχείου αναρρόφησης καυσίμου, διενεργείται ανάκληση για Toyota Prius και Lexus CT200 για την επισκυή των πυροκροτητών στους αερόσακους κουρτίνας

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024