Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον αποχωρεί, η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει

Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον αποχωρεί, η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει

Τελευταία ημέρα στην Ντάουνινγκ Στριτ για τον Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα, 13 Ιουλίου, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να υποβάλει ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ την παραίτησή του και να παραδώσει την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι. Στο Μπάκιγχαμ θα μεταβεί και η διάδοχός του, για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Ντάουνινγκ Στριτ ως η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Τελευταία ημέρα στην Ντάουνινγκ Στριτ για τον Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα, 13 Ιουλίου, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να παραδώσει την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι.

Προηγουμένως θα απαντήσει για τελευταία φορά σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπάκιγχαμ, όπου και θα υποβάλει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με το BBC, μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον στο Μπάκιγχαμ θα μεταβεί και η Τερέζα Μέι για να λάβει από τη βασίλισσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Ντάουνινγκ Στριτ ως η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της θα αφορούν τον σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ -όπως έχει γίνει γνωστό- η Μέι έχει αποφασίσει να ορίσει υπουργό αρμόδιο για τη διαχείριση του Brexit.

Η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της Βρετανίας, αφού καλείται να διαχειριστεί την απόφαση υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών της η Μέι ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit, αφήνοντας λίγες ελπίδες σε εκείνους που ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ΕΕ.

«Δεν μπορώ να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα να παραμείνουμε στους κόλπους της ΕΕ. Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το κάνουμε να επιτύχει» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024