Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάμερον: Συμφέρον μας, να παραμείνουμε κοντά στην ΕΕ

Κάμερον: Συμφέρον μας, να παραμείνουμε κοντά στην ΕΕ

Το βασικό συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει πολύ κοντά στην ΕΕ όταν θα διαπραγματευτεί μια νέα σχέση με την Ένωση, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Η Βρετανία πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα της ψήφου υπέρ του Brexit και να την κάνει να λειτουργήσει» συνέχισε.

Το βασικό συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει πολύ κοντά στην ΕΕ όταν θα διαπραγματευτεί μια νέα σχέση με την Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Βρετανία πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα της ψήφου υπέρ του Brexit και να την κάνει να λειτουργήσει, συνάπτοντας μια νέα σχέση με τους εταίρους της, πρόσθεσε ο Κάμερον σε ομιλία του ενώπιον των στελεχών της παγκόσμιας αεροδιαστημικής βιομηχανίας στο Φάρνμπορο.

«Οι μεγάλες στρατηγικές αποφάσεις ανήκουν στον επόμενο πρωθυπουργό, αλλά η προεργασία είναι σε εξέλιξη» συμπλήρωσε.

«Το μόνο που θα έλεγα για το αποτέλεσμα είναι αυτό: πιστεύω ότι είναι προς το βασικό μας εθνικό και οικονομικό συμφέρον να παραμείνουμε πολύ κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το εμπόριο, για τις επιχειρήσεις, για την ασφάλεια, για την συνεργασία. Επομένως ας είναι αυτός ο σκοπός μας» υπογράμμισε ο Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την Boeing, συμπεριλαμβανομένης σύμβασης για την αγορά εννέα νέων αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας P8, πρόσθετες δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία.

«Η Boeing και η κυβέρνηση στοχεύουν να συνεργαστούν για τη δημιουργία μια νέας βάσης λειτουργικής στήριξης και εκπαίδευσης για P-8A, ύψους 100 εκατ. λιρών (129 εκατ. δολαρίων) στη βάση Λοσιμάουθ της RAF στη Σκοτία, δημιουργώντας περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε το γραφείο του Κάμερον.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Boeing επιβεβαίωσε πως θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία και θα αυξήσει τις δαπάνες της για έρευνα και ανάπτυξη, αν και δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτά τα σημεία της συνεργασίας.

Ανακοινώθηκε επίσης πρόγραμμα περαιτέρω έρευνας και ανάπτυξης στην αεροδιαστημική ύψους 365 εκατ. λιρών, που θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από τη βιομηχανία και την κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024