Ποινή 10 δευτερολέπτων η οποία του στερεί τη δεύτερη θέση του βρετανικού grand prix επέβαλαν στον N. Rosberg οι αγωνοδίκες, οι οποίοι έκριναν πως ο Γερμανός παραβίασε τους κανονισμούς που σχετίζονται με την επικοινωνία ανάμεσα στις πιλότους και τις ομάδες.

O N. Rosberg δέχθηκε αναλυτικές οδηγίες από τους μηχανικούς της ομάδας του ώστε να ξεπεράσει τη δυσλειτουργία που παρουσίασε λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα το κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του.

Ο Γερμανός κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον M. Verstappen και να τερματίσει στην 2η θέση, ωστόσο, η ποινή των δέκα δευτερολέπτων τον φέρνει στην τρίτη θέση, περιορίζοντας ταυτόχρονα στην ελάχιστη τιμή του το προβάδισμα που απολαμβάνει στο πρωτάθλημα.

Αντίθετος με την απόφαση των αγωνοδικών δήλωσε ο T. Wolf, επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas, ο οποίος υπερασπίστηκε την απόφαση της ομάδας να μεταφέρει σαφείς εντολές στον N. Rosberg, καθώς αυτές οι εντολές αφορούσαν ένα κρίσιμο μηχανικό πρόβλημα του μονοθεσίου.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η γερμανική ομάδα να υποβάλει έφεση, θεωρώντας πως η μεταβίβαση των συγκεκριμένων εντολών στον N. Rosberg δεν παραβίασε τους κανονισμούς.

auto.in.gr