H βροχή που έπεσε πριν την έναρξη του βρετανικού grand prix δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες. Tα ασημένια βέλη της Mercedes αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά ανίκητα, με τον L. Hamilton να εκκινεί και να τερματίζει πρώτος και τον N. Rosberg να ανακτά στο τέλος του αγώνα τη δεύτερη θέση, κάμπτοντας την αντίσταση του M. Verstappen.

O Ολλανδός λίγο έλειψε να αποτελέσει την έκπληξη του αγώνα, καθώς με τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν με διαφορά ο ταχύτερος της πίστας, περνώντας καθαρά τον N. Rosberg.

Ωστόσο, από τη στιγμή που η αγωνιστική γραμμή της πίστας στέγνωσε και οι πιλότοι φόρεσαν τα σλικ ελαστικά, η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τα μονοθέσια της Mercedes να παίρνουν και πάλι τον πρώτο λόγο.

Ο M. Verstappen επιχείρησε να κρατήσει πίσω του τον N. Rosberg ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η μάχη ανάμεσα στους δύο έδωσε την ευκαιρία στον L. Hamilton να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας και να σφραγίσει ουσιαστικά τη νίκη.

Βέβαια το «1-2» της Mercedes λίγο έλειψε να τεθεί υπό αμφισβήτηση εξαιτίας προβλήματος που παρουσίασε το κιβώτιο ταχυτήτων του N. Rosberg, ωστόσο, έστω και με τη βοήθεια του ασυρμάτου και ακολουθώντας τις οδηγίες των μηχανικών του, ο Γερμανός κατάφερε να κρατηθεί στη δεύτερη θέση.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο D. Ricciardo έκανε έναν καθαρό αγώνα τερματίζοντας εκεί απ’ όπου εκκίνησε (4ος), ο Κ. Raikkonen ανέκτησε στους τελευταίους γύρους του αγώνα την πέμπτη θέση αφήνοντας έκτο τον S. Perez, με τους Hulkenberg, Sainz , Vettel και Kvyat να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Μετά τη νίκη του στη Μ. Βρετανία, ο L. Hamilton μείωσε την απόσταση που τον χωρίζει από τον N. Rosberg και την κορυφή του πρωταθλήματος στους τέσσερις βαθμούς.

Pos

Driver Car Gap
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h34m55.831s
2 Nico Rosberg Mercedes 6.911s
3 Max Verstappen Red Bull/Renault 8.250s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 26.211s
5 Kimi Raikkonen Ferrari 1m09.743s
6 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m16.941s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m17.212s
8 Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari 1m25.858s
9 Sebastian Vettel Ferrari 1m31.654s
10 Daniil Kvyat Toro Rosso/Ferrari 1m32.600s
11 Felipe Massa Williams/Mercedes 1 Lap
12 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
13 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 Lap
14 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1 Lap
15 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1 Lap
16 Esteban Gutierrez Haas/Ferrari 1 Lap
17 Kevin Magnussen Renault 3 Laps

auto.in.gr