Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θλίψη και οργή στις ΗΠΑ για τη δολοφονία των αστυνομικών

Θλίψη και οργή στις ΗΠΑ για τη δολοφονία των αστυνομικών

Θλίψη και οργή είναι τα αισθήματα που κυριαρχούν στις ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία πέντε αστυνομικών στο Ντάλας. Οι δολοφονίες ήρθαν στη διάρκεια διαδήλωσης για τις δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά. Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στον Λευκό Οίκο για πέντε ημέρες, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε: «Σας ζητώ να στηρίξετε ο ένας τον άλλον και όχι να στραφείτε ο ένας εναντίον του άλλου».

Θλίψη και οργή είναι τα αισθήματα που κυριαρχούν στις ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία πέντε αστυνομικών στο Ντάλας. Οι δολοφονίες ήρθαν στη διάρκεια διαδήλωσης για τις δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Χιλιάδες άτομα έχουν βγει στους δρόμους του Ντάλας για να συμμετάσχουν σε αγρυπνία στη μνήμη των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτήρια για πέντε ημέρες.

Χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατική τραγωδία» την επίθεση κατά αστυνομικών στο Ντάλας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια εγκλήματα».

«Στεκόμαστε στο πλευρό της αστυνομίας, που επιτελεί με αυτοθυσία το δύσκολο έργο της» υπογράμμισε στις δηλώσεις του μετά τα περιστατικά, τις οποίες έκανε από τη Βαρσοβία (όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ).

«Αυτή ήταν μία εβδομάδα θλίψης και σπαρακτικής απώλειας» σημείωσε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η Λορέτα Λιντς είπε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.

«Οι Αμερικανοί σε ολόκληρη τη χώρα αισθάνονται αβοήθητοι, έρχονται αντιμέτωποι με το άγνωστο και τον φόβο. Αυτά τα συναισθήματα είναι κατανοητά και δικαιολογημένα. Αλλά η απάντηση δεν θα πρέπει να είναι η βία. Ποτέ η απάντηση δεν είναι η βία» τόνισε η υπουργός.

«Αντιθέτως, η απάντηση πρέπει να είναι η δράση: ήρεμη, ειρηνική, συνεργατική και αποφασιστική δράση. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να χτιστεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στις κοινότητες και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε άτομο σε αυτή τη χώρα θα είναι ισότιμο έναντι του νόμου. Πρέπει να ρίξουμε μια έντονη ματιά στην ευκολία με την οποία αυτοί που κάνουν κακό αποκτούν πρόσβαση σε φονικά όπλα και στη συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιούν» συνέχισε.

«Πρέπει να σκεφτούμε τι είδους χώρα θέλουμε να χτίσουμε και τι είδους κοινωνία θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας» συμπλήρωσε.

«Σας ζητώ να μην επιτρέψετε στα γεγονότα αυτής της εβδομάδας να δημιουργήσουν έναν νέο κανόνα στη χώρα μας. Σας ζητώ να στηρίξετε ο ένας τον άλλον και όχι να στραφείτε ο ένας εναντίον του άλλου» τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος κατάγεται από το Τέξας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Λόρα Μπους είναι «συντετριμμένοι από αυτές τις φρικτές πράξεις βίας».

«Το να δολοφονείς τους αθώους είναι πάντα κακό, πόσο μάλλον όταν οι ζωές που χάθηκαν ανήκουν σε εκείνους που προστατεύουν τις οικογένειες και τις κοινότητές μας» σημείωσε ο Τζορτζ Μπους.

«Θρηνώ για τους αστυνομικούς που δέχθηκαν πυρά ενώ έκαναν το ιερό καθήκον τους να προστατεύσουν ειρηνικούς διαδηλωτές, για την οικογένειά τους και για όλους όσους υπηρετούν μαζί τους» ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Εν τω μεταξύ, οργή έχει προκαλέσει το tweet του πρώην γερουσιαστή από το Ιλινόις, Τζο Γουόλς, ο οποίος είπε: «Πρόκειται για πόλεμο. Πρόσεξε Ομπάμα. Προσέξτε αλήτες του black lives matter. Η πραγματική Αμερική έρχεται να σας βρει».

Μεταξύ άλλων, ο μουσικός Τζον Λέτζεντ είπε ότι ο Γουόλς θα έπρεπε να συλληφθεί, επειδή απείλησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε μία σπάνια επίδειξη διακομματικής συνεργασίας, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απέτισαν σχεδόν ταυτόχρονα φόρο τιμής στους αστυνομικούς.

Ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν είπε: «Τώρα ας αφήσουμε να υπάρξει δικαιοσύνη και ας αφήσουμε να υπάρξει συμφιλίωση».

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήριά μου σε όλες τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τη φρίκη που βλέπουμε να συμβαίνει στη χώρα μας» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Κλίντον και Τραμπ ακύρωσαν τις προεκλογικές τους εμφανίσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν «καταδίκασε τη δολοφονία πέντε αστυνομικών» στο Ντάλας του Τέξας, ενώ παράλληλα κάλεσε να διεξαχθεί «αμερόληπτη» έρευνα για τους θανάτους δύο μαύρων πρόσφατα από πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024