Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο αιματοκύλισμα με στόχο τους σιίτες στη Βαγδάτη

Νέο αιματοκύλισμα με στόχο τους σιίτες στη Βαγδάτη

Σιιτικό προσκύνημα βόρεια της Βαγδάτης έβαλε στο στόχαστρο τριπλή επίθεση αυτοκτονίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35 άτομα. Η επίθεση, ύποπτη για την οποία θεωρείται η ISIS, έρχεται λιγότερο μία εβδομάδα μετά το μακελειό στην πρωτεύουσα που είχε ξεπεράσει κατά πολύ κάθε προηγούμενο ακόμη και για τα δεδομένα του Ιράκ.

Σιιτικό προσκύνημα βόρεια της Βαγδάτης έβαλε στο στόχαστρο τριπλή επίθεση αυτοκτονίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35 άτομα.

Η επίθεση, ύποπτη για την οποία θεωρείται η ISIS, έρχεται λιγότερο μία εβδομάδα μετά το μακελειό στην πρωτεύουσα που είχε ξεπεράσει κατά πολύ κάθε προηγούμενο ακόμη και για τα δεδομένα του Ιράκ.

Στόχος της επίθεσης ήταν το μαυσωλείο του Σαΐντ Μοχάμεντ, στην περιφέρεια Σαλαχουντίν.

Η επίθεση, όπως μεταδίδει το Reuters, έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης, έγινε με τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που πυροδότησαν σε διαφορετικές στιγμές τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι -ο τελευταίος από αυτούς πλήττοντας και προσκυνητές που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Οι τραυματίες έφταναν τους 60. Ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως προφανής ύποπτος είναι η τζιχαντιστική ISIS που έχει βασίσει την προέλασή της στο Ιράκ πάνω στις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

Λογαρισμοί στο Διαδίκτυο που θεωρούνται ότι συνδέονται με την οργάνωση εξυμνούσαν την επίθεση στο μαυσωλείο, σημάδι που κατά κανόνα έχει υπάρξει προάγγελος ανάληψης ευθύνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024