Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Αυτοακυρώνονται στην κυβέρνηση με την απλή αναλογική

ΝΔ: Αυτοακυρώνονται στην κυβέρνηση με την απλή αναλογική

Τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απλή αναλογική υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, εν όψει της συζήτησης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Τη δήλωση Κουρουμπλή για την απλή αναλογική υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, εν όψει της συζήτησης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

«Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ. Είναι η θέση που δημοσίως υποστήριξε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών στα μέσα Μαΐου. Με αυτή τη θέση συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία.

» Όμως, σήμερα το απόγευμα, ο ίδιος Υπουργός της Κυβέρνησης θα εισηγηθεί και θα υποστηρίξει τα ακριβώς αντίθετα. Αυτοακυρώνονται για μια ακόμη φορά» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος υπενθύμισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε το ισχύον εκλογικό σύστημα, όσο ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

«Με την ιστορία αναξιοπιστίας και καιροσκοπισμού, που έχει αυτή η Κυβέρνηση, αναρωτιέμαι: Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι, αν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο;

» Όμως, ό,τι και να κάνει, ό,τι και να σκαρφιστεί, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» συνέχισε.

Επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο: Το εκλογικό σύστημα είναι ανάγκη να διασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα, ενώ δήλωσε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση συζητά την ψήφο των εκτός Ελλάδας πολιτών και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Για την ψήφο στα 17, ανέφερε:

«Οι νέες και οι νέοι της Ελλάδας δεν υιοθετούν τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν στηρίζουν και δεν πρόκειται να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τους έχει στερήσει την ελπίδα και την προοπτική. Επιπλέον, αρνείται να δώσει στους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο που μένουν.

» […] Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πρώτα ξεκίνησαν να μοιράζουν στα παιδιά υποσχέσεις για μεγαλύτερα διαλείμματα και διπλώματα οδήγησης και ύστερα ανακοινώνουν ότι τα παιδιά αυτά θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι η τελευταία έκφραση του πιο ανεύθυνου λαϊκισμού.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρέλα με Μαρινάκη στα αποδυτήρια – Η ξεχωριστή αγκαλιά στον Ελ Αραμπί

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση των «ερυθρολεύκων», αποθεώθηκε και αποθέωσε τους παίκτες του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024