Έπρεπε να είναι η χρονιά του θριάμβου, ο καθαγιασμός μιας γενιάς φαινομένων. Αντί γι αυτό το Βέλγιο βγήκε με σκυμμένο το κεφάλι από την ευρωπαϊκή σκηνή, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από την Ουαλία, επιβεβαιώνοντας την εικόνα μίας εθνικής γεμάτης ταλέντου, που δεν μπόρεσε να μετατραπεί σε πραγματική ομάδα.

Οι αιτίες που μπορεί να αναζητήσει κάποιος αρκετές, ανάμεσά τους και ο Μαρκ Βίλμοτς, όπως σημειώνει ο βελγικός Τύπος, ή ακόμα και οι γιορτές με αλκοόλ στην διάρκεια της διοργάνωσης.

Όπως σημειώνεται, παρατηρήθηκε μεγάλη αλαζονεία στην γιορτή πρόκρισης απέναντι στην Ουγγαρία, με τα μέλη του τεχνικού επιτελείου να έχουν μεθύσει. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Het Laatste Nieuws», ορισμένοι δεν μπορούσαν καν να σταθούν στα πόδια τους. Και ενώ όλοι οι παίκτες είχαν εντολή να παραμείνουν στα δωμάτιά τους, σύμφωνα με τον κανονισμό που υπήρχε από την ομοσπονδία, που είχε δημιουργήσει σε συνεργασία με τον προπονητή, οι περισσότεροι «δραπέτευσαν» από την έξοδο κινδύνου.

Η τεταμένη ατμόσφαιρα, ήταν αισθητή ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο και φαινόταν με την πρώτη λάθος πάσα, η χαμένη ευκαιρία. Υπήρχαν επεισόδια, λόγω της προνομιακής μεταχείρισης, αφού Αζάρ και Βίτσελ γνώριζαν από την προηγούμενη ημέρα την ενδεκάδα.

Ετσι οι άλλοι παίκτες, έστελναν SMS στους φίλους τους δημοσιογράφος, επικρίνοντας τις τακτικές επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, όπως αποκαλύφθηκε από έναν δημοσιογράφο του VTR. Μόνο ο τερματοφύλακας Κουρτουά το έκανε στα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και θερμό επεισόδιο με τον Βίλμοτς, που ακόμα δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί.

Η απόλυσή του , θυμίζει η «Le Figaro», θα κόστιζε ένα εκατομμύριο ευρώ στη βελγική ομοσπονδία, που αποφάσισε να καθυστερήσει, περιμένοντας τον προπονητή να επιστρέψει από τις διακοπές του..

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ