Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FBI: Να μην διωχθεί η Κλίντον για τα e-mail, αν και ήταν «απρόσεκτη»

FBI: Να μην διωχθεί η Κλίντον για τα e-mail, αν και ήταν «απρόσεκτη»

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του FBI για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά την περίοδο που η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία ήταν υπουργός Εξωτερικών. Το FBI προτείνει να μην της ασκηθεί δίωξη, αλλά σημειώνει ότι ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» στη χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου. Ικανοποίηση εκφράζει η πλευρά Κλίντον, αντιδράσεις από Ρεπουμπλικάνους.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του FBI για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά την περίοδο που η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία ήταν υπουργός Εξωτερικών. Το FBI προτείνει να μην της ασκηθεί δίωξη, αλλά σημειώνει ότι ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» στη χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμι ανακοίνωσε ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο καλείται να αποφασίσει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το FBI δεν θεωρεί πως θα πρέπει να διωχθεί.

«Δεν επιβάλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης», είπε ο Κόμι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας ότι κανένας «λογικός εισαγγελέας» δεν θα ασκούσε διώξεις κατά της πρώην Πρώτης Κυρίας και υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς έχει ήδη δηλώσει ότι θα κάνει δεκτή οποιαδήποτε πρόταση του FBI.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ορισμένα από τα e-mail που έστειλε η Κλίντον χρησιμοποιώντας έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ήταν πράγματι διαβαθμισμένα «απόρρητα».

Η Κλίντον προσήλθε οικειοθελώς στα γραφεία του FBI στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, όπου έδωσε μια κατάθεση διάρκειας τρεισήμισι ωρών.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης η Χίλαρι Κλίντον και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνουν κοινή εμφάνιση σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο εκπρόσωπος της Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πόρισμα του FBI, σημειώνοντας ότι ήταν «λάθος» η χρήση του προσωπικού e-mail της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Για «στημένο σύστημα» κάνει λόγο ο Τραμπ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την απόφαση που ανακοίνωσε ο διευθυντής του FBI, σημειώνοντας ότι το «σύστημα είναι στημένο».

«Πολύ-πολύ άδικο! Ως συνήθως, κακή κρίση», έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Τζέιμς Κόμι, ο επικεφαλής του FBI, σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο διευθυντής του FBI είπε πως η Ανέντιμη Χίλαρι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Καμιά κατηγορία. Ουάου!» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024