Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Κατηγορούμαι και ως συνεχιστής του Σαμαρά και ως αντιτροϊκανός

Βαρουφάκης: Κατηγορούμαι και ως συνεχιστής του Σαμαρά και ως αντιτροϊκανός

«Η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση. Την ίδια μέρα κατηγορούμαι και ως συνεχιστής του Σαμαρά και ως αντιτροϊκανός. Το μίσος τους τιμή μου» απαντά μέσω twitter ο Γ.Βαρουφάκης στις κατηγορίες που δέχεται μετά τις αποκαλύψεις του Τζ.Γκάλμπρεϊθ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και από κυβερνητικά στελέχη. Σε ό,τι αφορά δε το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική ο Γ.Βαρουφάκης σημειώνει με νόημα: «Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B».

«Η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση. Την ίδια μέρα κατηγορούμαι και ως συνεχιστής του Σαμαρά και ως αντιτροϊκανός. Το μίσος τους τιμή μου» απαντά μέσω twitter ο Γ.Βαρουφάκης στις κατηγορίες που δέχεται μετά τις αποκαλύψεις του Τζ.Γκάλμπρεϊθ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και από κυβερνητικά στελέχη.

Σε ό,τι αφορά δε το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική ο Γ.Βαρουφάκης σημειώνει με νόημα: «Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B».

Οι αποκαλύψεις για το ελληνικό Σχέδιο Β ή «Σχέδιο Χ», που προετοιμαζόταν από τον Μάρτιο του 2015 με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, στο νέο βιβλίο του Αμερικανού καθηγητή και στενού συνεργάτη του Γ.Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο 2015, με τη ΝΔ να ξανασηκώνει ψηλά το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή.

Σήμερα, δε, 5 Ιουλίου, είναι και η επέτειος του δημοψηφίσματος, γεγονός που έδωσε την αφορμή να ανοίξουν και στόματα κυβερνητικών στελεχών για τους χειρισμούς και τη στάση του καθενός εκείνη την περίοδο, με τον Γ.Βαρουφάκη να μπαίνει στο στόχαστρο.

Ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως το Φεβρουάριο του 2015 ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε να κλείσει η νέα κυβέρνηση τη συμφωνία που διαπραγματευόταν η προηγούμενη του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση με τους όρους που είχε αποδεχτεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Όπως δήλωσε επίσης στην ΕΡΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

Η απάντηση του Γ.Βαρουφάκη στις επιθέσεις των πρώην συντρόφων του ήρθε μέσω twitter: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».

«Σε Εξεταστική αν δεν είχα plan B»

«Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B», τόνισε ο Γ.Βαρουφάκης μιλώντας στο real.gr, με αφορμή το το αίτημα της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «την ίδια μέρα με κατηγορούν ταυτόχρονα ότι ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα στη δραχμή, αλλά και ότι ήθελα να συνεχίσω το πρόγραμμα του Σαμαρά».

«Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλούσε για έξοδο από το ευρώ, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος είχε plan B, δεν θα είχε το υπουργείο Οικονομικών;», αναρωτιέται ο πρώην υπουργός, που υπενθυμίζει τη δήλωσή του στη Realnews της Κυριακής:

«Είχαμε, βέβαια, plan Χ (σ.σ. όπως λεγόταν το plan B) σε περίπτωση που ο Σόιμπλε και σία επιχειρούσαν να μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη –όπως ακριβώς το υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση πολέμου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σχεδιάζει να κηρύξει τον πόλεμο)».

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει παλαιότερη του δήλωση για την πρόθεση της ΝΔ για διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών:

«Είναι σίγουροι οι της ΝΔ ότι τους συμφέρει εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Χάρη θα μου έκαναν!».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024