Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Το Brexit δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία διεύρυνσης

ΕΕ: Το Brexit δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία διεύρυνσης

Ευρωπαίοι ηγέτες καθησύχασαν τα βαλκανικά κράτη ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις τους με την ΕΕ θα συνεχιστούν παρά την ψήφο της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ένωση. Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχιστεί η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ.

Ευρωπαίοι ηγέτες καθησύχασαν τα βαλκανικά κράτη ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις τους με την ΕΕ θα συνεχιστούν παρά την ψήφο της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ένωση.

Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχιστεί η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ.

«Μετά την βρετανική απόφαση, πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους τις θεμελιώδεις αρχές μας και τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στις βαλκανικές χώρες» είπε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Θέλω να καθησυχάσω αυτές τις χώρες ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί» τόνισε.

Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία διεύρυνση της ΕΕ. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η Μέρκελ είπε στους ηγέτες των βαλκανικών χωρών ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Αρκετοί από τους ηγέτες των βαλκανικών κρατών, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου σημείωσαν ότι δεν ανησυχούν για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024