
Ανησυχία για αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία
Στην εκτίμηση ότι υπάρχει κίνδυνος για αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες πάνω από 95 δισ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους (από περίπου 90 δισ. ευρώ που είναι σήμερα), λόγω των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι, προχωρούν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Στην εκτίμηση ότι υπάρχει κίνδυνος για αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες πάνω από 95 δισ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους (από περίπου 90 δισ. ευρώ που είναι σήμερα), λόγω των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι, προχωρούν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, τα ηγετικά κλιμάκια του υπουργείου υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την πορεία των εισπράξεων, καθώς αναγνωρίζουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται, τη στιγμή που θα πρέπει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να πληρώσουν επιπλέον φόρους 27 – 30 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ και να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» την άνοιξη του 2017.
Είναι, άλλωστε, αξιοσημείωτο ότι οι φορολογούμενοι -πέρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είδαν στους λογαριασμούς τους από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, αλλά και το «τσουνάμι» αυξήσεων που χτύπησε στις αρχές Ιουνίου την αγορά με αλυσιδωτές ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών- θα πρέπει από το τέλος Ιουλίου να πληρώνουν κάθε μήνα έναν ή και δύο φόρους μαζί και ταυτόχρονα να καλύπτουν και όλες τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισραήλ «συνέλαβε» 175 ακτιβιστές σε 20 πλοία του Global Sumud Flotilla – Κατηγορίες για παράνομη ενέργεια
- Θύελλα στην Αγγλία για τη διαιτησία και τον Σιμεόνε μετά το Ατλέτικο – Άρσεναλ
- Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026: Τι θα δούμε σε Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μικρή Επίδαυρο και Πειραιώς 260
- Συνάντηση Ανδρουλάκη – Φαραντούρη για τη συμπόρευση του ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος που παρέσυρε με το Ι.Χ. του ένα 9χρονο παιδί και το εγκατέλειψε
- Το trash talking του ΛεΜπρόν στον Σενγκούν: «Είσαι το μόνο άτομο εδώ που δεν μπορεί να μιλάει για σοφτ φάουλ» (vid)

