Στην προτελευταία ειδική διαδρομή του Ράλλυ Πολωνίας έμελλε να κριθεί η μάχη που έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου οι Tannak, Mikkelsen και Paddon.

Αν και ο O. Tannak είχε δημιουργήσει, μετά και την ολοκλήρωση των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου, μια απόσταση ασφαλείας από τον A. Mikkelsen, ένα λάθος του Εσθονού ήταν αρκετό για να του στερήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Η απώλεια των 40 δευτερολέπτων εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού έριξε τον O. Tanak στη δεύτερη θέση, φέρνοντας στην κορυφή της κατάταξης τον A. Mikkelsen ο οποίος και πανηγύρισε επί πολωνικού εδάφους τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο H. Paddon βάζοντας τέλος στις επεισοδιακές εγκαταλείψεις του και επιστρέφοντας στο βάθρο μετά από δύο αγώνες.

Μάλιστα ο Αυστραλός οδηγός της Hyundai κατάφερε να κρατήσει πίσω τα δύο μεγαλύτερα ονόματα του θεσμού. Τον J. Latvala που τερμάτισε στην τέταρτη θέση και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή S. Ogier που είδε την καρό σημαία από την έκτη θέση.

Για μία ακόμα φορά, πάντως, ο Αλσατός ήταν ο ταχύτερος όλων στην powerstage κατακτώντας τους επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η επικράτηση σε αυτή και συντηρώντας το προβάδισμα ασφαλείας που διαθέτει στον πίνακα της βαθμολογίας.

Την πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Πολωνίας συμπλήρωσαν οι Breen, Ostberg, Camilli και Suninen.

Pos Driver Team Car Gap
1 Andreas Mikkelsen, A.J.Synnevaag Volkswagen Motorsport II Volkswagen 2h37m34.4s
2 Ott Tanak, R.Molder DMACK World Rally Team Ford 26.2s
3 Hayden Paddon, J.Kennard Hyundai Motorsport Hyundai 28.5s
4 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport Hyundai 29.3s
5 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Volkswagen Motorsport Volkswagen 33.8s
6 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Volkswagen Motorsport Volkswagen 40.3s
7 Craig Breen, S.Martin Abu Dhabi Total WRT Citroen 2m01.4s
8 Mads Ostberg, O.Floene M-Sport World Rally Team Ford 3m04.6s
9 Eric Camilli, B.Veillas M-Sport World Rally Team Ford 5m23.1s
10 Teemu Suninen, M.Markkula Team Oreca Skoda 5m53.3s

auto.in.gr