Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσιτς: Κανένα δημοψήφισμα στη Σερβία για την ένταξη ή μη στην ΕΕ

Βούτσιτς: Κανένα δημοψήφισμα στη Σερβία για την ένταξη ή μη στην ΕΕ

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ότι η χώρα του δε θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την ένταξή της ή μη στην ΕΕ, εξέλιξη η οποία το Βελιγράδι ελπίζει ότι θα συμβεί το 2020. Η δήλωση Βούτσιτς έρχεται στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit και σε απάντηση αναφορών που θέλουν τον Βλ.Πούτιν να ασκεί την επιρροή για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος στη Σερβία.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ότι η χώρα του δε θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την ένταξή της ή μη στην ΕΕ, εξέλιξη η οποία το Βελιγράδι ελπίζει ότι θα συμβεί το 2020.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με αναφορές που φέρουν το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιεί την επιρροή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο Βούτσιτς αναφέρει: «Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Πούτιν. Αυτό που ξέρω είναι ότι μερικά κόμματα στη Σερβία ζητούν ανοιχτά κάτι τέτοιο. Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα ασχέτως πόσες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν».

Αρκετά μικρά δεξιά κόμματα που τάσσονται υπέρ στενών δεσμών με το Κρεμλίνο έχουν απαιτήσει στο παρελθόν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, παρόλο που η χώρα έχει μόλις αρχίσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σημείωσε ότι πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ο ίδιος ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι η ένταξη.

«Κερδίσαμε με απόλυτη πλειοψηφία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να επιτύχουμε αυτό τον στόχο. Εάν εγκαταλείπαμε αυτό τον στόχο, η Σερβία θα κατέληγε στον λάθος δρόμο» υπογράμμισε.

Ο Βούτσιτς και η συμμαχία υπό το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα κέρδισαν στις κάλπες της 24ης Απριλίου με ποσοστό 48,24% και άνετη πλειοψηφία 131 εδρών σε σύνολο 250 εδρών του σερβικού Κοινοβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024