Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οριστικό «όχι» από την Φώφη Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

Οριστικό «όχι» από την Φώφη Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

«Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν ψηφίζουμε, σε τακτικισμούς δεν βάζουμε πλάτη». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά «έκλεισε την πόρτα» στην πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρόσθεσε, θα καταθέσει το δικό της σχέδιο νόμου.

«Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν ψηφίζουμε, σε τακτικισμούς δεν βάζουμε πλάτη». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά «έκλεισε την πόρτα» στην πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά είπε ότι ο πρωθυπουργός εμφάνισε μία πρόταση για τον εκλογικό νόμο χωρίς τα τρία από τα πέντε σημεία που τέθηκαν στη μεταξύ τους συνάντηση. Παράλληλα εκτίμησε ότι η κυβερνητική πρόταση «καθιστά ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» και αναρωτήθηκε γιατί βιάζεται ο πρωθυπουργός στο θέμα του εκλογικού νόμου.

«Σκοπεύει να αποδράσει το φθινόπωρο και θέλει άλλο εκλογικό νόμο; Και γιατί δεν τον ψήφισε αυτόν τον εκλογικόνόμο πέρυσι όταν τον καταθέσαμε εμείς; Στο τραπέζι του ΠτΔ όταν 5 κόμματα βάλαμε πλάτη για μη βγει η χώρα από το ευρώ και την Ευρώπη του είπαμε να φέρει τώρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Με 250 βουλευτές μπορούσαμε να το περάσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι όταν φτάσουμε σε εκλογές η χώρα θα κυβερνηθεί με ευρύτατες συνεργασίες. Τότε ο κ. Τσίπρας γύρισε την πλάτη και στην απλή αναλογική και στο σπάσιμο των περιφερειών. Επέλεξε τοbonusτων 50 εδρών για να επανεκλεγεί και να ξανακυβερνήσει μαζί με τη ακροδεξιά απόφυση;» είπε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά, δύο θέματα είναι σημαντικά: Να εξασφαλιστεί κυβερνησιμότητα και σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρόσθεσε, θα καταθέσει το δικό της σχέδιο νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024