«Επικίνδυνοι ελιγμοί» ρωσικής φρεγάτας κοντά σε αμερικανικό πλοίο στην Μεσόγειο
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για το δεύτερο ψυχροπολεμικού τύπου περιστατικό, μέσα σε διάστημα εβδομάδων, αναφέρουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.
Πρόκειται για το δεύτερο ψυχροπολεμικού τύπου περιστατικό, μέσα σε διάστημα εβδομάδων, αναφέρουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η ρωσική φρεγάτα Yaroslav Mudry πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων USS San Jacinto στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης (U.S.EUCOM).
Το αμερικανικό πλοίο δεν απειλήθηκε από τους ελιγμούς της ρωσικής φρεγάτας, ενώ διατήρησε σταθερή την πορεία του και την ταχύτητά του, αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ελιγμοί του ρωσικού πλοίου, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.
Πριν από λίγες ημέρες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αμερικανικό καταδρομικό προσέγγισε επικίνδυνα στις 17 Ιουνίου ρωσική φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο και κατήγγειλε ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων αποφυγής συγκρούσεων στη θάλασσα. Για «μη ασφαλή» ναυτική επιχείρηση κατηγόρησε τη Ρωσία η Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442