Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Χοσέ Κρέσπο

O ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Χοσέ Κρέσπο

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής την πέμπτη του μεταγραφή για την καλοκαιρινή περίοδο, τον Χοσέ Ανχελ Κρέσπο, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Ισπανός αμυντικός βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και αφού πέρασε επιτυχώς τα ιατρικά τεστ και ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, τελικά θα αποτελέσει παίκτη του ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα και την πέμπτη μεταγραφή για την καλοκαιρινή περίοδο, τον Χοσέ Ανχελ Κρέσπο, που έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την τριετούς διάρκειας συμφωνία της με τον Ισπανό αμυντικό, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας θα φορέσει την φανέλα με τον αριθμό 15.

Γέννημα θρέμμα Ανδαλουσιάνος, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1987 στην πόλη Λόρα Ντελ Ρίο, 57 χιλιόμετρα μακριά από την Σεβίλη. Είναι προϊόν των Τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου, με την φανέλα του οποίου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Έπαιξε για δύο χρόνια στην Β’ ομάδα της Σεβίλλης, ενώ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2005 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Χετάφε. Τον Αύγουστο του 2007 μπήκε πιο δυναμικά στο ροτέσιον της ομάδας και πήρε συμμετοχές στον ρόλο του αριστερού οπισθοφύλακα.

Το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ράσινγκ Σανταντέρ και την αμέσως επόμενη σεζόν έμεινε ελεύθερος και άφησε την πατρίδα του για να φορέσει την φανέλα της Πάντοβα, με την οποία πραγματοποίησε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, συμπληρώνοντας 43 συμμετοχές.

Η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό των Play Offs ανόδου, όπου και ηττήθηκε από την Νοβάρα, αλλά ο Σεβιγιάνος μπακ είχε πάρει ήδη το εισιτήριο για την Serie A.

H Μπολόνια έσπευσε να τον αποκτήσει και ο Κρέσπο έπαιξε 10 παιχνίδια με τη νέα του ομάδα, πριν αναχωρήσει την επόμενη σεζόν με την μορφή δανεισμού για την Ελλάς Βερόνα.

Η Βερόνα, με τον Ισπανό να αγωνίζεται σε 17 παιχνίδια, πήρε την απευθείας άνοδο τερματίζοντας δεύτερη. Μετά από μία σεζόν ακόμα στην Μπολόνια επέστρεψε στην Primera Division, για χάρη της Κόρντομπα, και πάλι ως δανεικός.

Οι Ισπανοί τον Μάρτιο του 2015 έκαναν δικό τους τον Ανδαλουσιάνο άσο, αλλά δύο μήνες μετά, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον οδήγησαν στα «σαλόνια» της Premier League. Η Άστον Βίλα τον έκανε δικό της πληρώνοντας 500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά από ένα εξάμηνο στην Αγγλία παραχωρήθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης».

Από Δευτέρα στην Ολλανδία

Μετά το πρώτο δεκαήμερο βασικής προετοιμασίας του στην Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ μετακομίζει από την προσεχή Δευτέρα στο Οστερμπεεκ της Ολλανδίας, κοντά στο Αρνεμ, για να «χτίσει» εκεί το κυρίως κομμάτι της αγωνιστικής του προετοιμασίας. Στην περιοχή αυτή της Ολλανδίας, όπου έκανε στο παρελθόν αρκετές φορές την προετοιμασία του, θα μείνει για δυο εβδομάδες και στις 18/7 θα επιστρέψει, έχοντας δώσει και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια εκεί.

Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 6/7 (19:30), κόντρα στην Σίλβολντε, ενώ στις 9/7 (19:00) θα ακολουθήσει ο αγώνας με την Κλαμπ Μπριζ. Στις 13/7 (20:00), ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει την Στεάουα Βουκουρεστίου, ενώ δύο ημέρες πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη θα παίξει με την ολλανδική Τβέντε (16/7 16:00). Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει και ένα φιλικό στην Τούμπα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21/7.

Η αποστολή της ομάδας θα ανακοινωθεί αύριο και είναι βέβαιο πως μερικοί παίκτες δεν θα είναι σ’ αυτήν, οπότε θα αναζητήσουν και τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024