Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας δρόμου για τη διάσωση του «Μαρινόπουλου»

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση του «Μαρινόπουλου»

Αγωνιώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για τη διάσωση της αλυσίδας Μαρινόπουλου, στην οποία εργάζονται περίπου 12.000 υπάλληλοι, ενώ αύριο, Παρασκευή, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθήνων το αίτημα εξυγίανσης της επιχείρησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις προτάσεις που συζητώνται είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Η ίδια η εταιρία επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους της αγοράς, σημειώνοντας ότι η λειτουργία των καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά.

Αγωνιώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για τη διάσωση της αλυσίδας Μαρινόπουλου, στην οποία εργάζονται περίπου 12.000 υπάλληλοι, ενώ αύριο, Παρασκευή, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθήνων το αίτημα εξυγίανσης της επιχείρησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις προτάσεις που συζητώνται είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Την ίδια ώρα, η εταιρία επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους της αγοράς, σημειώνοντας ότι η λειτουργία των καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ημερησία, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγοντα για το ρόλο στρατηγικού επενδυτή είναι ο Σκλαβενίτης, ο οποίος παρά την αρχική άρνηση δεν παύει να ενδιαφέρεται για τον όμιλο Μαρινόπουλο και δύο ακόμη ξένοι επενδυτές, ένας εκ των οποίων από τον χώρο των τροφίμων.

Το ζητούμενο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, είναι να βρεθεί ένα ελκυστικό σχέδιο για τους επενδυτές, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει «γενναίο κούρεμα» των υπέρογκων υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές (ίσως και πάνω από 50%).

Και αυτό γιατί κανείς υποψήφιος επενδυτής δεν φαίνεται διατεθειμένος να παίξει το ρόλο του «λευκού ιππότη» εάν προηγουμένως δεν λάβει υψηλές διασφαλίσεις ότι το εγχείρημα που αναλαμβάνει θα στεφθεί με επιτυχία και θα μειώνει δραστικά το επιχειρηματικό ρίσκο.

Σε κάθε περίπτωση, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι περικοπές σε δίκτυο και άλλες δαπάνες, αλλά και η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν βαρύνονται με υποθήκες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, αφού στόχος θα είναι το νέο σχήμα να είναι βιώσιμο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την κατανάλωση.

Τις έντονες διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης επιβεβαιώνει και η Μαρινόπουλος με ανακοίνωσή της, όπου επισημαίνει πως οι συζητήσεις είναι συνεχείς με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους της αγοράς, οι οποίοι μεγαλώνουν όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον της και οι προμηθευτές εμφανίζονται απρόθυμοι να τροφοδοτήσουν την εταιρεία με νέα προϊόντα, με κίνδυνο να αδειάσουν και πάλι τα ράφια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι η λειτουργία των καταστημάτων της διεξάγεται με κανονικούς ρυθμούς, σε συνέχεια της κατάθεσης αιτήματος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης, που εκδικάζεται την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι «τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών», και υπενθυμίζει ότι «η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024