Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερη σχέση με την ΕΕ από τους Νορβηγούς, ονειρεύεται τώρα ο Φάρατζ

Καλύτερη σχέση με την ΕΕ από τους Νορβηγούς, ονειρεύεται τώρα ο Φάρατζ

Το «κύμα» του Bregret φαίνεται ότι επηρέασε τον ηγέτη του Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, εκ των πρωτεργατών του Brexit, ο οποίος, αφού πανηγύρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως ημέρα ανεξαρτησίας, πλέον το μεταφράζει με οικονομικούς όρους, οι οποίοι είναι «καλύτερη σχέση με την ΕΕ από ό,τι έχει η Νορβηγία»...

Το «κύμα» του Bregret φαίνεται ότι επηρέασε τον ηγέτη του Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, εκ των πρωτεργατών του Brexit, ο οποίος, αφού πανηγύρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως ημέρα ανεξαρτησίας, πλέον το μεταφράζει με οικονομικούς όρους, οι οποίοι είναι «καλύτερη σχέση με την ΕΕ από ό,τι έχει η Νορβηγία»…

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με την ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωζώνη είναι τέτοιες που δικαιολογούν καλύτερο deal από ό,τι έχουν οι Νορβηγοί.

«Νικήσαμε τον πόλεμο. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε την ειρήνη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φάρατζ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το Brexit.

«Θέλουμε να είμαστε καλοί φίλοι, καλοί γείτονες, καλοί εμπορικοί συνεργάτες» σημείωσε, επιχειρώντας να εξηγήσει πώς βλέπει το μέλλον μετά το «διαζύγιο».

Ο Φάρατζ επέμεινε ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ το συντομότερο, αλλά υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επιτύχει μια καλή συμφωνία, βασισμένη στη δυναμική των οικονομικών σχέσεων με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρωζώνης. Μπορούμε να καταφέρουμε μια πολύ καλύτερη συμφωνία από ό,τι οι Νορβηγοι» τόνισε.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου, ο Φάρατζ είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επρόκειτο να απευθυνθεί στο Σώμα.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό τι είπε ο Φάρατζ στον Γιούνκερ, φαίνεται πως ήταν σε ήπιους και συμφιλιωτικούς τόνους, καθώς ο πρόεδρος της Κομισιόν του απάντησε με ένα φιλί στο μάγουλο…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024