Πέντε πύρινα μέτωπα, όλα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις-ξερά χόρτα, είναι σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρήτη.

Στις 13.30 φωτιά εκδηλώθηκε στο Θέρισο Χανίων, σε δυσπρόσιτο σημείο-κορυφή βουνού, όπου έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Στις 13.34 στις φλόγες τυλίχθηκε έκταση στον Αχεντριά Ηρακλείου. Την κατάσβεσή της ανέλαβαν 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Στις 14.40 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά και στο Ίνι, στον Πύργο Μονοφατσίου, του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, όπου μετέβησαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η φωτιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Στις 14.45 στον ίδιο δήμο έπιασε φωτιά και στο Λαράνι, όπου ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες επιχειρούν να την ελέγξουν. Η φωτιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Στις 15.01, τέλος, νέο μέτωπο άνοιξε και στην Τοπική Κοινότητα Μελισσουργού, στον δήμο Πλατανιά Χανίων. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Στο μεταξύ, φωτιά ξέσπασε στις 14.15 στο 70ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Τανάγρας, όπου καίγονται ξερά χορτά. Στο σημείο έφτασαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία υδροφόρα ΟΤΑ και ιδιωτικό βυτιοφόρο. Η φωτιά είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ