Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερον: Δεύτερο δημοψήφισμα δεν θα υπάρξει

Κάμερον: Δεύτερο δημοψήφισμα δεν θα υπάρξει

Αποκλείει ο Ντέιβιντ Κάμερον τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος μετά την «ψυχρολουσία» της ψήφου υπέρ του Brexit. Σημειώνει ότι η ψήφος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να γίνει σεβαστή και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία απόπειρα εκ μέρους της Βουλής των Κοινοτήτων να μπλοκάρει την έξοδο.

Αποκλείει ο Ντέιβιντ Κάμερον τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος μετά την «ψυχρολουσία» της ψήφου υπέρ του Brexit. Σημειώνει ότι η ψήφος για την αποχώρηση από τους κόλπους της ΕΕ ΕΕ πρέπει να γίνει σεβαστή και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία απόπειρα εκ μέρους της Βουλής των Κοινοτήτων να μπλοκάρει την έξοδο.

Ο Κάμερον προήδρευσε τη Δευτέρα του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τις κάλπες που θα οδηγήσουν τη Βρετανία εκτός ΕΕ και τον ίδιο εκτός πρωθυπουργίας. Και στη συνέχεια μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων σημειώνοντας πως δεν σχεδιάζει νέο δημοψήφισμα και πρέπει να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβαν οι Βρετανοί την 23η Ιουνίου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Είμαι σαφής, και το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε το πρωί, ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή» υπογράμμισε -για να εισπράξει, ωστόσο, αργότερα την προειδοποίηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) ότι το κόμμα δεν έχει καμία πρόθεση να δει τη Σκωτία να βγαίνει από την ΕΕ παρά τη θέλησή της.

Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είχε υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για δεύτερη ψηφοφορία -δήλωση η οποία ήλθε εν μέσω συλλογής υπογραφών για νέο δημοψήφισμα, αλλά και φημολογίας ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταφύγει ξανά στους πολίτες αφότου θα έχουν συμφωνηθεί οι όροι της νέας σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον διαμήνυσε επίσης προς την ΕΕ πως εναπόκειται στη Βρετανία η χρονική στιγμή εκκίνησης της διαδικασίας για αποχώρηση. «Η βρετανική κυβέρνηση δεν θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 σε αυτή τη φάση» τόνισε αποκρούοντας τις πιέσεις για άμεση έναρξη της διαπραγμάτευσης, και σημείωσε πως η σχετική απόφαση εναπόκειται στη Βρετανία και μόνον.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα τη Δευτέρα συγκρότηση ειδικής ομάδας που θα αρχίσει να εργάζεται για να προετοιμάσει το έδαφος της διαπραγμάτευσης της Βρετανίας με την ΕΕ Brexit.

Παράλληλα, η Επιτροπή του κόμματος των Συντηρητικών ανέφερε ότι το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να έχει εκλέξει νέο ηγέτη μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου το αργότερο.

Δύο από τα φαβορί είναι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, υποστηρικτής του Brexit και η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024