Τζόνσον: Δεν υπάρχει ανάγκη βιασύνης, η Βρετανία παραμένει ευρωπαϊκή δύναμη
Ο τέως δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ένας από τους επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit στο δημοψήφισμα, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει η Βρετανία να βιαστεί και σημείωσε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επικαλεστεί η Βρετανία το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρεται στις διαδικασίες που προβλέπονται στο ενδεχόμενο αποχώρησης ενός κράτους-μέλους. Ο μεγάλος κερδισμένος του δημοψηφίσματος σημείωσε ότι η Βρετανία θα παραμείνει μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη.
Ο τέως δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ένας από τους επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit στο δημοψήφισμα, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει η Βρετανία να βιαστεί και σημείωσε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα.
Σημείωσε ότι σωστά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν επικαλέστηκε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρεται στις διαδικασίες που προβλέπονται στο ενδεχόμενο αποχώρησης ενός κράτους-μέλους.
Ο μεγάλος κερδισμένος του δημοψηφίσματος σημείωσε ότι η Βρετανία θα παραμείνει μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη.
Τόνισε ότι η ΕΕ δεν ήταν πια σωστή επιλογή για τη χώρα και ισχυρίστηκε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κοιτούν μπροστά σε ένα ευοίωνο μέλλον, εάν η Βρετανία πάρει πίσω τον έλεγχο από την ΕΕ.
Ο Τζόνσον μίλησε εγκωμιαστικά για τον Κάμερον, τον οποίο χαρακτήρισε «γενναίο άνθρωπο και άνθρωπο με αρχές».
Τόνισε ότι το δημοψήφισμα ήταν μια σωστή απόφαση που δεν μπορούσε να αποφευχθεί.
Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε κάνει δηλώσεις μέχρι το πρωί, ενώ επεισοδιακή -με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες, όπως μεταδίδει το Reuters- ήταν η έξοδός του από το σπίτι του στην πρωτεύουσα. Σε αυτόν στρέφονται και τις πρώτες ώρες και τα βλέμματα για το ποιος θα διεκδικήσει τη θέση του Κάμερον.
Ο τέως δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, προβεβλημένο στέλεχος των Τόρις, είχε από την αρχή συνταχθεί με το Brexit και είχε καταλήξει να γίνεται ο «στρατηγός» της εκστρατείας του «Φεύγουμε».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.