Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομαλό διαζύγιο Βρετανίας - ΕΕ περιμένει ο Ομπάμα

Ομαλό διαζύγιο Βρετανίας – ΕΕ περιμένει ο Ομπάμα

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά τη «θύελλα» που πυροδότησε διεθνώς η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα που θα μείνει στην Ιστορία, ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται να διαβεβαιώσει ότι «ένα πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η ειδική σχέση μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας». Ο Ομπάμα επισήμανε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντ.Κάμερον (αλλά και την Άνγκελα Μέρκελ) και είναι βέβαιος πως η Βρετανία θα προχωρήσει σε ομαλή μετάβαση εκτός ΕΕ.

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά τη «θύελλα» που πυροδότησε διεθνώς η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα που θα μείνει στην Ιστορία, ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται να διαβεβαιώσει ότι «ένα πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η ειδική σχέση μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντέιβιντ Κάμερον και είναι βέβαιος πως η Βρετανία θα προχωρήσει σε ομαλή μετάβαση εκτός ΕΕ.

«Ενώ η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ θα αλλάξει, ένα πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών μας» είπε ο Ομπάμα στη διάρκεια ομιλία του σε διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Η ειδική σχέση Βρετανίας ΗΠΑ θα διαρκέσει, επανέλαβε ο Ομπάμα σημειώνοντας παράλληλα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει απαραίτητος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Ντέιβιντ [Κάμερον] υπήρξε ένας εξαιρετικός φίλος και εταίρος» υπογράμμισε.

«Συμφωνήσαμε ότι οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μας ομάδες θα παραμείνουν σε στενή επικοινωνία τη στιγμή που εμείς παραμένουμε επικεντρωμένοι στην οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα εργαστούν πολύ στενά μαζί τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες» τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε πως εντός της ημέρας είχε τηλεφωνική επαφή και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ απέδωσε την αναπάντεχη απόφαση των Βρετανών να αφήσουν την ΕΕ «στις διαρκείς αλλαγές και προκλήσεις που εγείρονται από την παγκοσμιοποίηση».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις επισημαίνοντας ότι σέβεται την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ότι η σχέση ΗΠΑ – Βρετανίας έχει διάρκεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024