Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Euro επιστρέφει με τη νοκ άουτ φάση των «16»

Το Euro επιστρέφει με τη νοκ άουτ φάση των «16»

Μετά από δύο μέρες ρεπό το Euro επιστρέφει με τη φάση των «16». Οι ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση θα δώσουν τους αγώνες με σκοπό το εισιτήριο για την προημιτελική φάση και ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση. Οι «16» ξεκινούν το Σάββατο με τρεις δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις, Ελβετία - Πολωνία, Ουαλία - Β. Ιρλανδία και Κροατία - Πορτογαλία.

Μετά από δύο μέρες ρεπό το Euro επιστρέφει με τη φάση των «16». Οι ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση θα δώσουν τους αγώνες με σκοπό το εισιτήριο για την προημιτελική φάση και ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση. Οι «16» ξεκινούν το Σάββατο με τρεις δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις, Ελβετία – Πολωνία, Ουαλία – Β. Ιρλανδία και Κροατία – Πορτογαλία.

Ελβετία – Πολωνία (16:00)

Ο Πολωνός επιθετικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Ελβετός Σερντάν Σακίρι, που ακόμα δεν έχουν λάμψει όσο αναμένονταν στο Euro 2016, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να φωτίσουν το τουρνουά όταν αύριο οι ομάδες τους συγκρουστούν στο Σεντ Ετιέν, για την φάση των «16». Παρά το γεγονός ότι κανένας από τους δύο δεν είχε ιδιαίτερα κακή τουρνουά, θα πρέπει να εμφανιστούν καλύτεροι, δικαιολογώντας την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν σημείο αναφοράς για τις ομάδας τους, σκοράροντας για πρώτη φορά.

Ο Λεβαντόφσκι συμπλήρωσε έξι διεθνείς αγώνες χωρίς να σκοράρει, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία, στη νίκη με 1-0 απέναντι στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο ίδιος εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά στην επίθεση και έτσι δεν υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες σχετικά με τη παρουσία του. «Έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο που παίζουμε,» παραδέχθηκε ο προπονητής Ανταμ Ναβάλκα. «Αυτός είναι ένας απίστευτα σημαντικός παίκτης για μας. Αυτός είναι ο κινητήρας μας, σαν μια ατμομηχανή που αυτός μας δίνει δύναμη».

Ομοίως, ο προπονητής της Ελβετίας, Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς παραμένει αδιάφορος που ο Σακίρι, σκόρερ τριών γκολ εναντίον της Ονδούρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από δύο χρόνια, δεν έχει δείξει ακόμα εκείνο που μπορεί. «Ο Σακίρι δεν είναι ατομιστής. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Τσερντάν δεν κινείται έτσι, αλλά λειτουργεί σαν ένας παίκτης της ομάδας. Δίνει τα πάντα για την ομάδα και αυτό είναι που θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνω. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, ο καθένας κερδίζει».

Και οι δύο ομάδες προχώρησαν πέρα ​​από την φάση των ομίλων της διοργάνωσης, για πρώτη φορά. Αμφότερες προσπάθησαν για το γκολ, ωστόσο, σκόραραν μόνο δύο φορές η καθεμιά σε τρεις αγώνες. Η Ελβετία έχεις κυριάρχησε στην κατοχή, στην ισοπαλία χωρίς σκορ με τους Γάλλους, στο τελευταίο παιχνίδι της,την Κυριακή. Η Πολωνία πέρασε από τον όμιλο χωρίς να δεχτεί γκολ, δεύτερη πίσω από τη Γερμανία, και έδωσε την εντύπωση ότι έχει ένα επιπλέον εργαλείο για να προχωρήσει. «Θέλουμε να επιμείνουμε στην δοκιμασμένη φιλοσοφία μας,» είπε ο αρχηγός της Ελβετίας Στεφάν Λιχτστάινερ. «Παρακολουθήσαμε την Πολωνία και την αναλύσαμε. Όμως θέλουμε να επικεντρωθούμε στις δικές μας αρετές. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε το Σάββατο, θα είμαστε μια πολύ δύσκολη αντίπαλος για την Πολωνία».

Ουαλία – Β. Ιρλανδία (19:00)

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, Γκάρεθ Μπέιλ, θα βρεθεί απέναντι σε ένα τερματοφύλακα που αναζητά ομάδα, όταν αύριο σε μία βρετανική συνάντηση, η Ουαλία αντιμετωπίσει την «σταχτοπούτα» Βόρεια Ιρλανδία για μια θέση στα προημιτελικά του Euro 2016.

Ο Μπέιλ, που έχει σκοράρει ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι μέχρι στιγμής για να βοηθήσει την Ουαλία να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου της, μπροστά από την Αγγλία, ήδη λάμπει στα γήπεδα της Γαλλίας. Είναι σίγουρα μια διαφορετική ιστορία, αυτή του Μάικλ Μακ Γκόβερν, που ο ηρωισμός του, τον έκανε να κερδίσει μία σύγκριση με τον μεγάλο Πατι Τζένιγκς, από τον Μάρτιν Ο’Νηλ. Ενώ ο 26χρονος Μπέιλ, κατέχει εξέχουσα θέση στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο 31χρονος Μακ Γκόρβεν είναι ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του με την Χάμιλτον, μόλις ολοκληρώθηκε. Οι δύο τους κατέχουν το κλειδί για την μάχη του Σαββάτου στο Parc des Princes.

Η Βόρεια Ιρλανδία, κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε ένα μεγάλο τουρνουά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, εξασφαλίζοντας πρόκριση ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες, επωφελούμενη από τη διευρυμένη μορφή των 24 ομάδων. «Ορισμένοι δεν μας έδιναν την πιθανότητα να πάρουμε ούτε ένα βαθμό, όταν έγινε η κλήρωση,» είπε ο αμυντικός Γκάρεθ Μακ Ολει. «Αλλά με τη Βόρεια Ιρλανδία είναι όλα σχετικά, αποδεικνύοντας το λάθος που έκαναν».

Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Ουαλία δεν εξαρτάται από τον Μπέιλ, με παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής τα 85 εκατ. λίρες, αφού σημείωσε επτά από τα 11 γκολ στην προκριματική φάση και άλλα τρία στους ομίλους του τουρνουά, με συνέπεια να είναι πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Ισπανό Αλβάρο Μοράρα. «Κατά καιρούς, ο Μπέιλ έχει κερδίσει παιχνίδια εξαιρετικά,» δήλωσε ο προπονητής της Ουαλίας Κρις Κόλεμαν. «Μπορώ να καταλάβω την ετικέτα του παίκτη-ομάδα, αν έχεις ένα ποδοσφαιριστή σαν κι αυτόν που παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός ταιριάζει με το στυλ του παιχνιδιού μας και ο ίδιος το απολαμβάνει».

Η ομάδα που θα επικρατήσει θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη νικήτρια από το ζευγάρι Ουαλίας-Βελγίου, που θα συναντηθούν στη Λιλ . Ό,τι και να συμβεί πάντως το Σάββατο, οι δύο ομάδες ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται σε μερικούς από τα πιο παθιασμένους οπαδούς στο τουρνουά, που αναμένεται να προσφέρουν αφθονία των χρωμάτων και θορύβου στο Parc des Princes. «Γεωγραφικά, είμαστε μικροί, αλλά αν το κρίνουμε με πάθος, είμαστε μια ήπειρος,» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κόλεμαν.

Κροατία – Πορτογαλία (22:00)

Αφού κατάφερε να στριμωχτεί στην φάση νοκ-άουτ του Euro 2016, μετά από τρεις ισοπαλίες στην φάση των ομίλων, η Πορτογαλία είναι έτοιμη να ανεβάσει ταχύτητα όταν αύριο αντιμετωπίσει την Κροατία στη Λανς, όπως διαβεβαίωσε ο προπονητής Φερνάντο Σάντος.

Ενώ οι Κροάτες έκλεισαν την φάση των ομίλων με 2-1 νίκη επί της κατόχου Ισπανίας, η Πορτογαλία βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, πριν φτάσει στην ισοπαλία 3-3 απέναντι στους Ούγγρους στη Λιόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, υποτονικός στην ισοπαλία (1-1) με την Ισλανδία και σε εκείνη με την Αυστρία (0-0), πήρε την κατάσταση πάνω του και με δύο ωραία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έσωσε την Πορτογαλία από μια πρόωρη έξοδο. Ο Σάντος είναι σίγουρος ότι ο Ρονάλντο, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα καθοδηγήσει την Πορτογαλία για να κερδίσει «μια σειρά τελικών», στο δρόμο για τον παρθενικό της τίτλο.

«Ο Ρονάλντο είναι ένας σκόρερ και νικητής, παίζει μπροστά και πετυχαίνει γκολ,» δήλωσε ο Σάντος , όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψηφίστηκε MVP στον αγώνα εναντίον των Ούγγρων. «Είμαι βέβαιος ότι η επίδοση αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε το τουρνουά. Τα πάντα είναι διαφορετικά τώρα, γιατί κάθε παιχνίδι που ακολουθεί είναι σαν ένας τελικός, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Θέλουμε να βγούμε στην κορυφή και να πάμε μέχρι τέλος τη διαδρομή. Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, γιατί όταν θα βγαίνουμε μπροστά αφήνουμε πάρα πολλά κενά στο πίσω μέρος, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα στον όμιλο».

Οι Κροάτες, έκαναν ανατροπή για να νικήσουν την Ισπανία, ικανοποίησαν τον προπονητή τους Άντε Τσάτσιτς, που είδε τον αναπληρωματικό επιθετικό Νίκολα Καλίνιτς και αρκετούς άλλους να λάμπουν. Ο Κάλινιτς που πήρε την θέση του Μάντζουκιτς, ισοφάρισε, πριν ο Πέρισιτς δώσει τη νίκη.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ευκολότερη αντίπαλο από ό,τι η Πορτογαλία στην φάση των «16», αλλά εάν παίξουμε όπως κάναμε στη φάση των ομίλων, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε,» είπε ο Καλίνιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ντοβίλ, τη βάση της Κροατίας. «Είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στο τουρνουά και αν η μεσαία γραμμή μας κερδίζει τη μάχη στο κέντρο του γηπέδου, θα νικήσουμε. Αυτή είναι η ευκαιρία της σημερινής γενιάς και εμείς θα μας θυμούνται μόνο αν κάνουμε κάτι μεγάλο εδώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024