Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βγενόπουλος για Λαϊκή: Δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα

«Δεν έχουν διαπραχθεί αδικήματα» αναφέρει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με αφορμή την αρχειοθέτηση έρευνας που διενεργούσε η εισαγγελέας Εφετών, Αθηνά Θεοδωροπούλου, για τη Λαϊκή Τράπεζα.

«Δεν έχουν διαπραχθεί αδικήματα» αναφέρει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με αφορμή την αρχειοθέτηση έρευνας που διενεργούσε η εισαγγελέας Εφετών, Αθηνά Θεοδωροπούλου, για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εισαγγελικής λειτουργού, αλλά και της Εισαγγελίας Εφετών που ενέκρινε την αρχειοθέτηση του φακέλου, η έρευνα αρχειοθετήθηκε, έπειτα από περίπου ένα χρόνο διενέργειάς της, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων που ερευνήθηκαν και αφορούσαν ενέργειες στελεχών της τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του επιχειρηματία σημειώνεται πως η εισαγγελική έρευνα ασχολήθηκε με τα εξής:

α) Με το ζήτημα της αγοράς (συγκέντρωσης) και διακράτησης Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από τη Λαϊκή Τράπεζα.

β) Με την απεικόνιση της επένδυσης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου κατά τα έτη 2010 και 2011, κυρίως, μέσω των οικονομικών καταστάσεων για τις περιόδους που έληξαν την 30.6.2010, την 31.12.2010 και την 30.6.2011 και των ενημερωτικών δελτίων ημερομηνίας 28.5.2010, 1.9.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011 και δευτερευόντως μέσω ανακοινώσεων προς το επενδυτικό κοινό.

γ) Με το ζήτημα της μη διενέργειας απομείωσης της υπεραξίας (goodwill) που προέκυψε κατά την τριπλή συγχώνευση των τραπεζών Εγνατίας, Marfin και Λαϊκής (Ελλάδος) στην ετήσια οικονομική έκθεση της Λαϊκής Τράπεζας για το έτος που έληξε την 31.12.2010, στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση για την περίοδο που έληξε την 30.6.2011 και στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο και το εννεάμηνο που έληξαν την 31.3.2011 και 30.9.2011.

«Κατόπιν αυτού ολοκληρώθηκε από σειρά δικαστικών λειτουργών η διερεύνηση όλων των υποθέσεων που εκκρεμούσαν στην Ελλάδα σχετικά με τη Λαϊκή Τράπεζα με την ίδια δικανική κρίση: Δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου.

Νέα αναβολή για τα εντάλματα δύο πρώην στελεχών

Νέα αναβολή, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης του Ευθύμιου Μπουλούτα και του Μάρκου Φόρου και παραπομπή της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής στο Κακουργιοδικείο.

Ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ζήτησε χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία των δύο φυγόδικων, όπως τους χαρακτήρισε, στο δικαστήριο. Ο κ. Κληρίδης επικαλέστηκε απάντηση των ελληνικών Αρχών ότι οι αναζητήσεις των δύο, μέχρι στιγμής, δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτέλεση των ενταλμάτων.

Ο δικηγόρος των δύο στελεχών της πρώην Λαϊκής, κατέθεσε ως τεκμήριο επιστολή, που απέστειλε στον γενικό εισαγγελέα, επισυνάπτοντας την απόφαση του αντιεισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο οποίος αρχειοθετεί την υπόθεση, και αφορά υποθέσεις που εξετάζονται και από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η δικαστής, Σοφία Χατζηκυριάκου, είπε πως η όποια πράξη αρχειοθέτησης αντεισαγγελέως δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των κυρίων Μπουλούτα και Φόρου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ισχύουν τα εντάλματα σύλληψής τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024