Σκάνδαλο υποκλοπών στο παρά πέντε της κάλπης στην Ισπανία
Λίγες μέρες προτού οι Ισπανοί προσέλθουν στην πρόωρη κάλπη της 26ης Ιουνίου, η χώρα συγκλονίζεται από σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του υπουργού, ενώ πιο ψύχραιμος ο Ραχόι «είδε» κόλπο για να πληγεί το κόμμα του.
Λίγες μέρες προτού οι Ισπανοί προσέλθουν στην πρόωρη κάλπη της 26ης Ιουνίου, η χώρα συγκλονίζεται από σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών.
Η εφημερίδα Politico αποκάλυψε τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Εσωτερικών Φερνάντεθ Ντίαθ με τον επικεφαλής του Γραφείου κατά της Διαφθοράς της Καταλονίας.
Στόχος της επικοινωνίας του υπουργού ήταν μήπως βρεθούν ατασθαλίες κατά συγκεκριμένων πολιτικών της Καταλονίας, προφανώς αντιπάλων του Λαϊκού Κόμματος, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς.
Οι συνομιλίες είχαν γίνει πριν από δύο περίπου χρόνια στο γραφείο του υπουργού.
Όσο για τον επικεφαλής του Γραφείου κατά της Διαφθοράς, Ντανιέλ ντε Αλφόνσο, αυτός από τα ΜΜΕ της Ισπανίας περιγράφεται ως άτομο ικανό στις δημόσιες σχέσεις και ακόμα πιο ικανό στο να διατηρεί φιλίες με πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Λόγω θέσης, φαίνεται να κρατά μυστικά για πολλούς. Επιπλέον, όπως γράφει η El Pais, στο παρελθόν δεν είχε διστάσει να χρησιμοποιήσει τις «γνώσεις» του ως όπλο, σε περίπτωση που ο ίδιος ή το Γραφείο του αντιμετώπιζε απειλές…
Ο υπουργός Εσωτερικών αντέδρασε έντονα στις αποκαλύψεις, λέγοντας ότι έχει γίνει μοντάζ, μεταξύ άλλων. Το δε κόμμα του, το Λαϊκό, θεωρεί ότι αν κάποιος είναι ένοχος είναι αυτός που έκανε τις εγγραφές.
Πάντως, το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε στην Καταλονία: στο τοπικό Κοινοβούλιο όλα τα κόμματα -πλην του Λαϊκού- υπέγραψαν υπέρ της απομάκρυνσής του από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
Σύσσωμη βέβαια η Αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, ενώ πιο ψύχραιμος ο Ραχόι δήλωσε άγνοια, διαψεύδοντας αυτό που ακούγεται στις συνομιλίες, ότι δηλαδή όλα γίνονταν εν γνώσει του.
«Κάθε φορά τα ίδια. Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, κάποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι.
Στο Λαϊκό Κόμμα προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά της όλης υπόθεσης, φοβούμενοι ασφαλώς τη ζημιά που θα μπορούσε να επιφέρει η υπόθεση στην κάλπη της Κυριακής, όπου ναι μεν το ΡΡ είναι πρώτο στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο, τα ποσοστά του είναι «κολλημένα».
Και ήδη στην Ισπανία, πολλοί μιλούν και για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση…
Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Η Ολλανδία υπέρ της αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)














































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442