Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για την πρώτη θέση η Αγγλία με τους Σλοβάκους, «μάχη» Ουαλίας-Ρωσίας

Για την πρώτη θέση η Αγγλία με τους Σλοβάκους, «μάχη» Ουαλίας-Ρωσίας

Αγγλία και Σλοβακία θα συναντηθούν στη Λιόν (22:00) στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στον Β' όμιλο, σε ένα παιχνίδι - ντέρμπι. Οι Άγγλοι προηγούνται στην κατάταξη με 4 βαθμούς, οι Σλοβάκοι έχουν 3 (όσους και οι Ουαλοί που παίζουν με τους Ρώσους) και κατά συνέπεια αναμένεται ένας πολύ δυνατός αγώνας. Αγώνας δίχως αύριο για Ρωσία και Ουαλία, την ίδια ώρα...

Αγγλία και Σλοβακία θα συναντηθούν στη Λιόν (22:00) στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στον Β’ όμιλο, σε ένα παιχνίδι – ντέρμπι. Οι Άγγλοι προηγούνται στην κατάταξη με 4 βαθμούς, οι Σλοβάκοι έχουν 3 (όσους και οι Ουαλοί που παίζουν με τους Ρώσους) και κατά συνέπεια αναμένεται ένας πολύ δυνατός αγώνας.

Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών», Ρόι Χότζσον, θα μπει στον πειρασμό για να ξεκινήσει με τον Τζέιμι Βάρντι και τον Ντάνιελ Στάριτζ στην επίθεση, καθώς οι δυο τους ήρθαν από τον πάγκο για να σκοράρουν στη νίκη με ανατροπή (2-1) επί της Ουαλίας.

Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας Άλαν Σίρερ, αναλυτής στην τηλεόραση τώρα, τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης των Χάρι Κέιν και Ραχίμ Στέρλινγκ, κανείς από τους οποίους δεν εντυπωσίασε ούτε στην πρεμιέρα εναντίον της Ρωσίας, ούτε στο πρώτο ημίχρονο κατά της Ουαλίας. Ο Κέιν μάλιστα, πρώτος σκόρερ της Premier League, μόλις και μετά βίας άγγιξε την μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων στα δύο παιχνίδια.

Ωστόσο, ο Βάρντι χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά για να σκοράρει στην πρώτη εμφάνισή του σε Euro και να ισοφαρίσει για τους Άγγλους, ενώ ο Στάριτζ βρήκε τον τρόπο για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο τέλος της αναμέτρησης. Μια νίκη εναντίον της Σλοβακίας θα σφραγίσει την πρώτη θέση στον όμιλο για τους Βρετανούς, που σημαίνει διασταύρωμα στη φάση των «16» με κάποια από τις τρίτες ομάδες των ομίλων, άρα μια εξαιρετική ευκαιρία για πρόκριση στα προημιτελικά.

Η μεγαλύτερη απειλή για τους παίκτες του Χότζσον προέρχεται από τον μεσοεπιθετικό της Νάπολι Μάρεκ Χάμσικ, που έδωσε την ασίστ στον Βλάντιμιρ Βάις και σκόραρε το δεύτερο γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Ρωσίας με 2-1. Ο Βάις, από την πλευρά του, τόνισε για τον Στάριτζ, πρώην συμπαίκτη του στην ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι, ότι αποτελεί κίνδυνο.

«Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, κι αυτό μπορείς να το δεις τόσο στο σύλλογό του όσο και σε εθνικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, όλοι οι παίκτες τους έχουν ποιότητα. Είναι απαραίτητο να είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά», είπε.

Για τη Σλοβακία, που παίζει για πρώτη φορά σε τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το διακύβευμα σε αυτόν τον αγώνα είναι υψηλό. «Αυτό είναι που επιζητούσαμε, να αποδείξουμε κάτι μεγάλο και πως μπορούμε να μετρηθούμε δίπλα σε μια ομάδα όπως η Αγγλία» τόνισε ο μέσος Ντούσαν Σβέντο.

Αγώνας δίχως αύριο για Ρωσία και Ουαλία

Οι χιλιάδες υποστηρικτές της Ουαλίας στη Γαλλία, που έφτασαν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους σε ένα μεγάλο τουρνουά μετά από μια αναμονή για πάνω από μισό αιώνα, είναι έτοιμοι να τα «δώσουν» όλα εναντίον της Ρωσίας στην Τουλούζ (22:00), προκειμένου να δουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους στους «16» του Euro 2016.

Η Ουαλία είναι αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου με τρεις βαθμούς και με νίκη κλειδώνει την πρόκριση, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί να μη νικήσει η Σλοβακία την Αγγλία. Αντίθετα, αν χάσει και ταυτόχρονα οι Σλοβάκοι πάρουν βαθμό, θα είναι τέταρτη.

Μια υπερηφάνεια, πάντως, αναμφίβολα θα παραμείνει, αλλά ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν πραγματικά οδυνηρό μετά τον ενθουσιασμό για τη νίκη επί των Σλοβάκων (2-1) στο εναρκτήριο παιχνίδι και την ήττα από τους Άγγλους (1-2) στο τελευταίο λεπτό.

Από την άλλη πλευρά, η ήττα (1-2) της Ρωσίας από τη Σλοβακία κατέστρεψε όλη την καλή δουλειά και την εικόνα που είχαν εμφανίσει οι Ρώσοι στην πρεμιέρα απέναντι στην Αγγλία και τους κατέστησε μέχρι στιγμής τον… αδύναμο κρίκο του ομίλου, αφού με μόλις ένα βαθμό κινδυνεύουν με πρόωρο αποκλεισμό.

Σε ιστορικό και γεωπολιτικό επίπεδο δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε ένα έθνος 144 εκατομμυρίων ανθρώπων κι ένα με πληθυσμό τριών εκατομμυρίων, μεγαλύτερο από ό, τι μόνο η Αλβανία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Ισλανδία από τις 24 χώρες που μετέχουν στο Euro 2016. Η Ρωσία ποτέ δεν έχασε από την Ουαλία στους τέσσερις αγώνες που την αντιμετώπισε, όμως τα σκορ ήταν πάντοτε «κλειστά».

Ο τεχνικός Λεονίντ Σλούτσκι ξέρει πως η ομάδα του πρέπει να αποφύγει να κάνει φάουλ σε κοντινή ή μέση απόσταση από την περιοχή λόγω του κινδύνου που λέγεται Γκάρεθ Μπέιλ, ένα λάθος για το οποίο τόσο η Σλοβακία όσο και η Αγγλία τιμωρήθηκαν που το έκαναν, καθώς ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε με απευθείας χτυπήματα, φέρνοντας μνήμες από την ικανότητα του Μισέλ Πλατινί όταν η Γαλλία φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1984.

Ο Κόλεμαν ξέρει ότι μπορεί να υπολογίζει στο σούπερ σταρ της ομάδας, όμως περισσότερο ανησυχεί για την άμυνα, που δέχτηκε μόνο τέσσερα γκολ στα προκριματικά αλλά μετρά ήδη τρία σε δύο αγώνες στην τελική φάση. Η αλλαγή στο σύστημά του με τρεις αμυντικούς είναι μια δυνατότητα, αλλά ίσως υπερβολικά ριζοσπαστική σε αυτό το τελευταίο και κρίσιμο στάδιο της διοργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024