
Δώδεκα συλλήψεις σε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο
Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο σε περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα. Η βελγική εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια ενός από τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου του Βελγίου στο Euro.
Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο σε περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.
Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους και έρευνες σε 40 σπίτια, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.
Συνολικά, 40 άνθρωποι προσήχθησαν και ανακρίθηκαν.
Η βελγική εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια ενός από τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου του Βελγίου στο Euro.
Το Βέλγιο παίζει το Σάββατο κατά της Ιρλανδίας. Έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αυστηρότεροι έλεγχοι.
H Le Soir σημειώνει ότι η επιχείρηση διενεργήθηκε μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικής κλήσης που έκανε λόγο για επικείμενη επίθεση στη βελγική πρωτεύουσα.
«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτούσαν την άμεση επέμβαση» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία χωρίς να παρέχει διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που την οδήγησαν στην επιχείρηση.
Ο ανακριτής θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη κράτηση ή απελευθέρωση των 12 συλληφθέντων.
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών (στους δήμους Βρυξελλών, Μολενμπέκ, Σάερμπεκ, Άντερλεχτ, Κοέκελμπεργκ, Μπερσέμ-Σεντ-Αγκάτ, Εβέρ, Φορέστ, Βατερμάελ-Μπόιτσφορτ, Γκανσχόρεν), στη Φλάνδρα (Ζαβεντέμ, Νινόβ, Βεμέλ) και στη Βαλονία (Φλερίς, Τιμπίζ και Λιέγη).
«Όσον αφορά τα αντικείμενα που έφεραν και την ταυτότητα των συλληφθέντων, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα» προσθέτει η εισαγγελία, εξηγώντας πως η προανάκριση συνεχίζεται.
Στη διάρκεια των ερευνών δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.
Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξαν πληροφορίες ότι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία.
Στους στόχους των τρομοκρατών, σύμφωνα με τους Βέλγους, ήταν εμπορικά κέντρα, μια αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων και ένα αστυνομικό τμήμα στις Βρυξέλλες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακοίνωση της ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Ιερά Οδός: Συνελήφθη 25χρονος που οδηγούσε πατίνι μεθυσμένος και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο
- Ιταλία: Βίντεο σοκ από την επίθεση στη Μόντενα – Δύο τραυματίες ακρωτηριάστηκαν
- «Μαϊμού» γιατροί, αστυνομικοί και λογιστές – Νέες απάτες αδειάζουν λογαριασμούς και σπίτια
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στα play offs με Μύκονος Betsson – Παναθηναϊκός και Άρης Betsson – ΑΕΚ
- Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής για τα πατίνια: «Χρειάζονται κανόνες που προστατεύουν όλους»
